hír grafika tervezés Apple digitalizálás eszköz

Megjelent az Apple térbeli számítógépe, a Vision Pro


morelevente | 2023.06.06

Munkára szánják, de még keveset tud ahhoz, hogy valóban kiválthassa a tervezők és grafikusok munkaeszközeit az Apple újdonsága, amelyet az Iphone 2007-es bevezetéséhez hasonló, forradalmi változásként harangoztak be.

A digitális tartalmak fizikai térben való megjelenítésére évek óta léteznek lehetőségek, amelyek azonban leginkább csak demonstrációs célokra voltak alkalmasak. Az Apple állítása szerint a most megjelent termék új korszakot nyit az iparágban. 

Elsősorban kiterjesztett valóságra építették a szemüveget, amellyel céljuk, hogy (előbb-utóbb) alkalmas legyen grafikai és tervezőprogramok futtatására, kezelésére. Használatához a szemünket, a mozdulatainkat és a hangunkat értelmezi és kezeli, ami valóban hatalmas előrelépésnek tűnik az eddig külön távirányítóval kezelhető vetélytársakhoz képest. A Vision Pro ugyanakkor jelenleg üzenetek kezelésére és böngészőben való navigációra (tehát tartalomfogyasztásra) jó leginkább, ami igen messze van a kitűzött céltól.

Ahogyan idővel a szoftvereket optimalizálják majd az új formátumhoz, kiderülhet, igaza volt-e a gyártónak a forradalmi változás víziójával. Az mindenesetre intő jel, hogy az Iphone bevezetéséhez merik mérni azt, amit a maga korában sokan kinevettek, mára mégis telefonjaik nem csak etalonnak számítanak a mobilpiacon, de általuk valóban átalakították a teljes szektort.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások