hír pályázat

Megvan a Csontváry-kiállítótér ötletpályázat győztese


sebesp | 2016.07.03
Az Unitef'83 Zrt. építésziroda (szerzők: Pintér Tamás János, Simon Viktória voltak, társszerző: közreműködött Tóth Domonkos) nyerte a a Csontváry Kosztka Tivadar alkotásait bemutató kiállítótér tárgyában kiírt ötletpályázatot.

A terv szerint a két világháború közötti modern magyar építészet torzóként befejezetlenül maradt műemléképületében, a Magyar Szentföld Templomában valósítanák meg a kiállítást.

A Miniszterelnökség által kiírt ötletpályázat 4 millió forinttal járó első díját az Unitef'83 Zrt nyerte el, amelyben a pályázó szerzők Pintér Tamás János és Simon Viktória voltak, társszerzőként közreműködött Tóth Domonkos.

A második helyen két pályázó osztozott a kétmillió forinttal járó díjon: a NART Építész Műterem Kft. Kovács Csaba, Máté Tamás, Vass-Eysen Áron és Gerse Dániel társszerzőségével, valamint Kőműves Márton munkája Petrányi Luca, Sas Maxim és Szabó Áron társszerzősége mellett.

A harmadik helyezést is ketten érdemelték ki: Somosi János és szerzőtársai, Mechle Balázs, N. Nagy Tamás, Vass-Eysen Áron és Gál Béla, valamint a Dobai Építésziroda Kft., Dobai János, mint szerző, és Vasáros Zsolt, valamint Nagy Gábor társszerzők kapták, utóbbi kettő a Narmer Építészeti Stúdió Bt. munkatársaiként. A harmadik helyezettek egyenként másfél millió forintot kaptak.

Az egymillió forinttal járó kiemelt megvételben három pályázat részesült: Havas Iván munkája, és a MCXVI Építészműterem Kft. pályaműve mellett a Benczúr-Weichinger Studio Kft., valamint Bodóczky Antal, Holics Tamás és a Mag Stúdió Bt..

Megvették Szilágyi Balázs az Alcsúti Arborétum fölötti hegyoldalba álmodott munkáját is, amelyben Herkli Mátyás Barnabás mint szerző, valamint Orova Marcell és Hadas László társszerző vett részt. Emellett sikeres volt Sárosi Anita terve mellett Vadász György és Labádi Zoltán pályaműve is. A díjazottak félmillió forintot vehettek át.

A csütörtöki eredményhirdetésen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese és Füleky Zsolt helyettes államtitkár, a bíráló bizottság elnöke adta át a győztes pályaműveknek járó díjakat és méltatta az alkotókat az eseménynek otthont adó Lechner Tudásközpont fogadótermében.

A közleményben idézik Csepreghy Nándor miniszterhelyettest, aki a díjátadón hangsúlyozta: "a győztes terv nagyon erős üzenetet közvetít. Összeköti Csontváry határtalan művészetét a hely eredeti funkciójával, és teret ad a szakralitásnak is."

MTI

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások