donkanyar | 2013.03.26
15 jelenleg is épülő kínai komplexumot fenyeget összeomlás a rossz minőségű felhasznált beton miatt – legalábbis ez áll a Bloomberg beszámolójában.

Múlt héten nyilvánosságra hozták annak a kivizsgálásnak az eredményét, mely állítja, 15 kínai nagyberuházásnál komoly statikai problémák merülhetnek fel: az érintett beruházások kivitelezői ugyanis a költségcsökkentés miatt, részben tengeri homokot használtak fel a betonhoz.

A tengeri homok (szemben a folyamival) magas só és klorid tartalma korrodálja a vasbetont, illetve az acél szerkezetet, mely akár esetleges összeomláshoz is vezethet.

A helyi illetékes építésügyi irodai 31 céget talált vétkesnek az ügyben, határozatuk szerint közülük 8 vállalkozás 1 évig nem folytathat üzleti tevékenységet Shenzhenben. A botrányban érintett többek közt a Kohn Pedersen Fox-féle Ping’an International Finance Center is: a 660 méteres, a világ második legmagasabb felhőkarcolójának szánt komplexum 2009 óta tartó kivitelezési munkáit leállították.forrás: www.octogon.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások