hír épületek

Épülő fürdőkomplexumával Miskolctapolca fürdővárossá lép elő


Java | 2020.07.10

Ez a komplexum különleges építészetet képvisel ellipszis alakú épületeivel. A Modern Városok Program (MVP) keretén belül közel 13 milliárd forintból év végére készül el a négy évszakos Miskolctapolcai Strandfürdő.

Az ötből négy épület máris szerkezetkész, sőt a belső medencék alapozása is elkészült. Kivitelezőjük a Peka Bau 2000 Kft.

A nemzetközi tervezőcsapat által megálmodott futurisztikus fürdővilág a strandfürdő fejlesztésének második üteme. A strand engedélyes terveit nemzetközi tervező konzorcium készítette, amelynek élén az osztrák tervező, Wolfgang Vanek áll, aki számos európai fürdő, irodaház, hotel, középület és lakóház nemzetközileg elismert tervezője. A fürdő a legmodernebb nyugat-európai trendeket követi. Az épületekben találkozhatunk majd egy sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medencével, a tinédzsereknek három csúszdával ellátott medencével, egy felnőtt élménymedencével, két gyerekmedencével, továbbá egy kültéri medencével is. A fogadóépület hamarosan megkapja modern, szürke burkolatát. A tájidegen fákat a parkban kivágják, helyükre frissítésül válogatott új fák és cserjék kerülnek. A felszíni parkoló építése is hamarosan megkezdődik. Az összekötő hídon is a befejező munkálatokat végzik már, aminek feladata a most épülő komplexum összekötése az első ütemmel. Összességében az építkezés jelenleg 70%-os készültségi fokon áll.

Miskolctapolcát hangulatos, egyedülálló barlangfürdőjével eddig is a hazai legnépszerűbb turisztikai célpontok között tartották számon, most viszont a wellnesst képviselő, egész évben nyitva tartó komplexumával, válogatott szolgáltatásaival népszerűsége még tovább emelkedik. Kalkulációik szerint az intézmény nyáron 5 000, télen 1 300 vendég fogadására lesz alkalmas. A fejlesztés évi mintegy 280 000 új látogatót jelent Miskolcnak.

Forrás: Magyar Építők

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások