épületek

Nem csak a síelők kedvence a svájci Alpok legkedveltebb szállója, az Alpina Gstaa


Java | 2020.03.25

A Saaneland falu közelében lévő ötcsillagos Alpina Gstaad szálló mindössze ötvenhat lakosztályt foglal magában. Ha innen letekintünk, nem csak az elénk táruló panoráma bűvöl el, de a kristálytiszta levegő is felüdít, s az Alpok vadregényes tája is feltölt energiával.

A hatemeletes szálloda válogatott magánygyűjteményében a világ legfelkapottabb alkotóművészeinek remekeit fedezhetjük fel a falakon, például Jacqueline Humphries, Pierre Huyghe, Wade Guyton és Nicole Eisenmann műveit. Ennek köszönhetően a kollekciót 2020 ötven legfontosabb művészeti kollekciója közé sorolta egy szaklap. Az erkélyes lakosztályokban egyedi bútorok között pihenhetnek a látogatók, a téli időszakban kandalló biztosítja az állandó meleget. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy a tekintélyes The Telegraph magazin utazási kiadványa a világ ötven legjobbja közé választotta a hotel lakosztályát.

A vendégek kényeztetéséért egy porgresszív, Michelin-csillagos étterem felel, valamint egy ezerhétszáz tételes borospince. Itt található az ország egyetlen Six Senses Spa-ja, egy holisztikus élményt adó gyógyfürdő, melyet az ázsiai wellness tradíciók inspiráltak. Nyáron szabadtéri, télen fedett medence, továbbá szauna, gőzfürdő és fitneszterem segít a regenerálódásban.

A 2012-ben átadott hotel tervezésekor a fenntarthatóságra is maximálisan odafigyeltek.

Forrás: Roadster.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások