hír rendezvény 3D szoftverek Autodesk

Sikeres szakmai rendezvényen debütált a 2013-as Autodesk termékcsalád


pestimonika | 2012.06.11
Az Autodesk június 5-én mutatta be az egyes szakterületekre fejlesztett Autodesk Design Suite 2013 termékcsaládot és az új felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatást.
A rendezvény színvonalát emelte a kiváló szakembereket felsorakoztató Autodesk viszonteladó partnerek, a Canon, a Fujitsu, a HP valamint az Oracle részvétele is - ahogy ezt az Autodesk szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményéből megtudhattuk.

Az Autodesk megoldásai évek óta segítik a hazai vállalkozásokat a dinamikus és sikeres mérnöki munkában, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben projektjeik versenyképesebbek lehessenek. Az eseményen bemutatott Autodesk 2013 termékek az Autodesk 360 platformon elérhetővé teszik az ügyfelek számára a felhő-alapú, nagyobb kapacitású számítási támogatást, és számos egyéb szolgáltatást. A bemutatott megoldások, hazai ügyfél-referenciák újabb ékes bizonyítékai annak, hogy a vállalat méltán vált vezetővé a mérnöki tervezői megoldások terén is.

A rendezvény első felében az Autodesk által delegált termékmenedzserek előadásain keresztül az érdeklődők betekintést kaphattak a koncepcionális tervezés rejtelmeibe, hogy hogyan juthatnak el az ötleteiktől a terveik megvalósításáig. Megismerkedhettek az új, felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatással, amely lehetővé teszi a tervezési adatok és a számítási szolgáltatások felhőbe történő kiterjesztését, így megszűnik a helyhez kötöttség ezáltal megnövekedik a számítási kapacitás. A mérnökök, feladataik elvégzéséhez bármikor és bárhol hozzáférhetnek adataikhoz, az Autodesk mobil alkalmazásai és szolgáltatásai segítségével. Szintén újdonság az Autodesk PLM 360 megoldása, mely megreformálja az eddig ismert Termék Életciklus Kezelő megoldásokat. Egy egyszerűen konfigurálható, embercentrikus megoldást biztosít bárkinek, bárhol és bármikor, felhő alapon.

Az előadások szakterületenkénti megosztásban, kisebb szekciókra bontva folytatódtak, ahol először még a térinformatikai, magasépítési és építőmérnöki közös szekcióban Varga Illés Levente, az ÉTDR projekt szakmai vezetője az építésügyben lévő e-közigazgatási eljárásokról tartott előadást, majd Barkóczi Zsolt, a VÁTI Kft. igazgatója számolt be az e-Közmű projektjükről.

Ezalatt a gépipari szekcióban Kovács Pál a HYEXX Kft. ügyvezetője tartott előadást a célgéptervezési projektekről, majd a Metál Kft. tervezője, Bögyös Ferenc tartott bemutatót a bányagépek hatékony tervezéséről.

Az ebédszünet kiváló lehetőséget biztosított a látogatók számára, hogy szakmai kérdéseikre, személyre szabott igényeikre az Autodesk viszonteladó partnereken keresztül válaszokat kapjanak, találkozzanak a saját szakterületükön jeleskedő kollégákkal és személyesen is meggyőződjenek az Autodesk Design Suite 2013 termékcsalád újdonságaival. A szoftver technológiákat kiegészítő megoldásszállítók szintén komoly érdeklődést tapasztalhattak a számítástechnikai, nyomtatási termékeik iránt.

Az ebédszünetet követően az építőmérnöki szekció előadásait három kiváló szakember tartotta: Kocsi Endre Gábor az ERBO-Plan Kft. informatikus tervezője beszélt Sződliget község árvízvédelmi tervezéséről, a COWI Magyarország Kft-től Szita Lajos az AutoCAD Civil 3D szoftver alkalmazás során szerzett tervezési tapasztalataikról, majd az UNITEF'83 Zrt. főtervezője, Bejek Miklós szintén az AutoCAD Civil 3D gyakorlati felhasználásáról tartott előadást.

Ezalatt a magasépítési szekcióban 5 kiváló mérnökiroda munkatársa mutatta be megvalósult projektjeit, amelyeknél minden esetben az Autodesk magasépítési megoldásaival dolgoztak. A Finta és Társai Építész Stúdió Kft. szakembere Szabó Tamás János az oroszlányi ZENON Oktatási Központ építési projektjét mutatta be, majd Tiba János és Király Zoltán építészek a Váci Greens irodaház projektjét ismertette. A TM Janeda Kft. két munkatársa, Völgyesi Erzsébet és Volkai János néhány nagyobb projekten keresztül bemutatta, hogy a szerkezettervezés területen hogyan használják a Revit szoftvert. Farkas Pál az Organica Zrt. főmérnöke a Revit technológiai és épületgépészeti alkalmazásáról beszélt, néhány megvalósult projekt alapján. Végül Molnár Balázs, a Stúdió In-ex Kft. építésze beszélt a Szentföldön, Mekkában végzett építészeti projektjeikről, melyben a különleges és nagyszabású megoldások megismerésén túl, a mekkai zarándoklat rejtelmeibe is bepillantást nyerhettünk.

A gépipari szekcióban is igazi referencia előadásokat hallgathattak végig az érdeklődők. A délutáni szekciót az Autodesk Electrical megoldásával nyitották, majd az MSK Hungary Gépgyártó Bt. konstruktőrétől Székely Istvántól betekintést kaptak az Autodesk gépipari megoldásainak felhasználásáról a csomagolóipari berendezések tervezése és gyártása során, majd 3D nyomtatás tervezési és kivitelezési rejtelmeiről szóló előadások következtek.

Természetesen, külön szekcióban folytak a térinformatikai előadások is, ahol a sorozatot Süveg László az Alba Geotrade Zrt. munkatársa nyitotta városüzemeltetési projektjük bemutatásával, akit az ÉTV Kft. informatikai vezetője, Hajdú Gábor követett a vízközmű-nyilvántartási munkáik ismertetésével. A szakmai közönség számára igazi csemege volt a Kecskemét Megyei Jogú Város térinformatikai rendszerének bemutatása is, amelyet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. térinformatikai munkatársa Marjai György folytatott az Állami Autópálya Kezelő Digitális Törzskönyv projektjének ismertetésével. Végül a szekció zárásaként az esemény egyik kiemelt partnerének előadása hangzott el, az Oracle térinformatikai megoldásairól.

A rendezvény zárásaként az érdeklődők Harsányi Levente által kommentált videó összefoglalót láthattak a nap eseményeiről, majd kisorsolásra kerültek a szponzorok által felajánlott díjak is.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további kérdésük, kérésük lenne, kérem forduljanak hozzánk bizalommal.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások