hír pályázat tervek középület kultúrális központ pályázat Taichung Taiwan Tajvan terv

Tervpályázati figyelő: Kulturális központ Taichung városban

Kihirdették a tervpályázat második körébe jutott pályázatokat.


Gerzson21 | 2013.06.23
A hozzávetőleg 80.000.000 dollár beruházási költségű kulturális központ épületére kiírt tervpályázat a második szakaszába lépett. A zsűri 6 építészirodát juttatott tovább, akiknek 2013 augusztus végéig kell továbbfejleszteniük terveiket. A kiválasztottak között a Pritzker díjjal is elismert Kazujo Sejima (SANAA) és Peter Eisenman is szerepel.

A kulturális központ egy nagyszabású fejlesztés következő elemel lehet Taichung városban, Tajvan szigeten. Tajvan sziget a Kínai Népköztársaság fennhatósága alá tartozó félig-meddig fügetlen státuszú tartománya. A fejlesztésre Tajvan negyedik legnépesebb városában, Taichungban kerül sor. A fejlesztés szinte minden tervezőjét jól meghatározott sorrendben és ütemben nemzetközi tervpályázatok keretében választják ki. Az épület annak a Gateway Park egyik bejárati, fogadó épülete lesz, mely park tervezőjét szintén pályáztatás során választották ki és ez a terület adott helyet a 2 évvel ezelőtti Tajvan Torony nemzetközi ötlet és tervpályázatnak is, melyet a japán Sou Fujimoto nyert meg.

A landmark jellegű épület a városi könyvtárat és szépművészeti múzeumot fogja magába foglalni. Az épület az elvárosiasodó környezetben kíván olyan multikulturális, művészeti és rekreációs intézmény lenni, mely a felsorolt funkciók együttes megjelenítésével kíván a városi élet aktív részese lenni.

A tervpályázat második fordulójába jutott építészirodák:

Stucheli Architekten AG / Mathis Tinner, Svájc
MASS STUDIES / Minsuk Cho, Dél-Koreai Köztársaság
Eisenman Architects, PC / Peter Eisenman, Amerikai Egyesült Államok
Jean-loup Baldacci, Franciaország
SANAA / Kazuyo Sejima, Japán

A képanyagnál a második fordulóba nem jutott tervek szerepelnek.

Forrás: www.bustler.net

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások