donkanyar | 2016.07.07
Huszonöt milliárd forintot fordít az állam az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciójára és az intézmény szakmai fejlesztésére - olvasható a Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározatban.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározat szerint az állami beruházásnak minősített fejlesztés során az összeget a 2016 és 2019 közötti időszakban az Iparművészeti Múzeum Üllői úti főépületének teljes körű műemléki rekonstrukciójára és az intézmény szakmai fejlesztésének megvalósítására, valamint a Kinizsi utcai szárny rekonstrukciójára és a Hőgyes Endre utcáról nyíló új szárny megépítésére kell fordítani. Lázár János miniszter júniusi elejei sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a felújítás és az új szárny megépítése Lechner Ödön eredeti tervei alapján fog megvalósulni.

A kormányhatározat szerint idén az intézmény kétmilliárd, 2017-ben és 2018-ban 10-10 milliárd, 2019-ben pedig további hárommilliárd forintot kap a fejlesztésre. A tervezett munkákat a határozat szerint 2019. március 31-ig kell megvalósítani.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások