színkép | 2023.02.24

Budapest egyesülésének 150. évfordulója egybeesik a Budapesti Építészeti Filmnapok 15. születésnapjával. A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében március 2-5. között megvalósuló fesztivál idén Budapestre, a 150 éves magyar főváros kihívásaira fókuszál.

A programban egyaránt helyet kapnak az elmúlt másfél évtized emlékezetes filmjei, Budapestről szóló rövidfilmek, vagy olyan, más városokban vagy tájakon forgatott munkák, amelyek rímelnek Budapest legfontosabb kérdéseire. A szervezők idén arra keresik a választ, hogyan akarunk élni a következő 15 vagy épp 150 évben.

A fesztivál küldetése, hogy évről évre körképet adjon a világot, a régiót és Magyarországot aktuálisan foglalkoztató építészeti kérdésekről, valamint találkozási pontként szolgáljon építészek, filmkedvelők és érdeklődők számára egyaránt. Az építészetet és városfejlesztést közös ügynek tekinti, ezért célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményezzen az épített és nem épített környezetről, továbbá gondosan válogatott programjával gondolkodásra és cselekvésre ösztönözze közönségét.

Jegyek a Toldi oldalán vásárolhatók!

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások