épületek

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár új irodája is szerepel „Az év irodája” versenyen


Java | 2020.10.26

A neves multinacionális gyógyszergyár új irodáját mindössze 9 hónap alatt tervezték, kivitelezték és adták át idén nyáron.

A korábbi irodájuktól pár száz méterre lévő új székhely a zöld építészet jegyeit magán viselő, barátságos környezetet biztosít dolgozói számára, a belvároshoz közel, a Duna partján. A terveket az ingelheimi Additional Space készítette, ugyanakkor a magyar fióktelep fontosnak tartotta a magyar előírások és szabványok szigorú betartását, aminek ellenőrzésével, továbbá a helyi ötletek kidolgozásával a Finta Stúdiót bízták meg.

A 750 m2-es iroda két fő egységből áll, elkülönülnek az egyéni munkaterületek és az együttműködésre alkalmas tágas, barátságos terek. Ezt a baráti légkört egyedül a koronavírus akadályozza, vagyis teszi a munkatársakat óvatossá, akik betartják a kötelezően elírt távolságtartást és a maszk viselését. Az 50 munkatárs számára eredetileg kialakított 39 munkaállomásból jelenleg csak 22-t használnak. A home office rendszerét már korábban is alkalmazták a hatékonyságnövelés érdekében, az iroda kialakítás során hangsúlyt fektettek a hibrid munkavégzést biztosító technológia kiépítésére is. A munkahely elsősorban továbbra is a közösségi együttlét, a kooperáció és kollaboráció színtere marad, a home office rendszerét a későbbiekben is tervezik fenntartani.

Forrás: Az Év Irodája

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások