donkanyar | 2016.03.08
A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) háromszintes, wellnessfunkciókkal bővített bunkerrendszert építene a Budai Várnegyed oldalába.

A 444.hu közleménye szerint a tervet kedd reggel titkos ülésén tárgyalta a műemléki tanácsadó testület tervtanácsa. A Pageo az Úri utca 72. szám alatt található műemlék Haslinger-Scossa-féle épületet egyébként a Szép Házak Kft-től vásárolta meg tavaly nettó 795 millió forintos vételáron.

A portál szakmai körökből szerezte meg a tervdokumentáció egyes részleteit. Az elképzelés szerint a Mária Magdolna-templommal szemben álló Úri utcai épület felső szintje ad majd helyet a székháznak, itt lesznek az alapítvány kuratóriumi tagjainak irodái, a földszinten pedig látogatók és vendégek fogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki. A lap munkatársai arra következtettek, hogy egy komplett wellness-szekcióval töltenék ki a pincerendszer legalsó szintjét: több pezsgőfürdő és egy óriási medence látszik az alaprajzon, alatta szaunahelyiségeket alakítanak ki.

A legalsó szintről nagyjából 150-160 méter hosszú alagút vezet majd ki az Attila úti bejáratig, ahol a metszetrajzok alapján egy másik látogatóközpont fogadja majd az alapítvány tevékenysége iránt érdeklődőket – teszik hozzá.

A bunkerrendszer történetét, építési folyamatát részletesen a Falanszter.blog.hu írta meg. Akit érdekel a cikk és annak gazdag képgalériája , az ide kattintson.


Forrás: 444.hu
 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások