hír cikk Dubaj Kína; ingatlan; Zaha Hadid luxushotel Norman Foster

Zaha Hadid és Norman Foster kínaiaknak tervez dubai pénzből luxushotelt


donkanyar | 2014.10.27
Jumeirah Group dubai luxus hotellánc két neves kortárs építészt, Zaha Hadidot és Norman Fostert kérte fel két új kínai szállodaépületének megtervezésére. A dubaji tőke, a kínai luxus és a világ két legmenőbb építésze igazán izgalmas dolgokra képes majd. Nézzük!

Három igazán fényűző szálloda felépítésébe fognak a kínaiak: a 250 szobával rendelkező, négycsillagos luxusszálloda a Jumeirah Nanking nevet viseli majd, és Sanghajtól egy órányi útra lévő Hexi üzleti negyedben épül majd fel. Ez a hotel várhatóan 2016-ban nyitja meg kapuit, s tervezője Zaha Hadid – írja a Portfolio.hu.

Ezzel szemben csak 2020-ban lesz kész a 200 szobás Jumeirah Vuhan luxushotel, amelynek a terezője Foster + Partners építésziroda.

A fenti két hotel mellett Egy harmadik hotel építését is tervezik Kínában dubaji tőkéből, a Jumeirah Haikou Resort tervei a roppant hangzatos "kínai Hawaii" koncepció mentén készülnek a malajziai székhelyű Denniston International irodáiban - ismerteti a terveket a Portfolio.hu. A luxusszállodát egyébként Hajnan tartományban egy 136 hektáros magánszigeten húzzák majd fel. A 140 felső kategóriás hotelszoba mellett 60 villa is helyet kap majd a komplexumban.


forrás: www.portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások