hír cikk Szecsuán tartomány beruházás Csengdu Kína New Century Global Centre pláza

Kína ezt is megcsinálja! - építik a világ legeslegnagyobb plázáját


donkanyar | 2012.12.19
Kínában épül a világ legnagyobb épülettömbje, egy hatalmas hullám alakú komplexum, amelyhez nem csak mesterséges tengerpart, de mediterrán falu és rengeteg szökőkút is tartozik. A 400 ezer (!) négyzetméter alapterületű New Century Global Centre névre keresztelt pláza 100 méter magas lesz, így azt bárki megtalálja majd.

A bevásárlóközpont üzletei tehát nem kevesebb, mint 400 ezer négyzetméteren kapnak majd helyet: itt legfőképpen csúcskategóriás és luxusmárkák üzletei lesznek megtalálhatók. Az épület tervezői nagyon komolyan gondolták, hogy ócenparti hangulatot varázsolnak a kontinens közepére: a komplexumban felépítendő szállodáknak mind az ezer szobája az 5 ezer négyzetméteres mesterséges tenger felé néz majd.

Szecsuán tartomány fővárosában, Csengduban épülő komplexum egyébként a gazdasági növekedés egyik szimbólumaként tündököl majd, de a kínaiak itt még nem állnak meg: a hírek szerint a 14 millió lakosú város tervei között szerepel még a metróhálózat kibővítése ( két metróvonal helyett 2020-ban már tíz vonalon közlekedhetnek majd az emberek), s egy új repülőtér építése is et is építenek, mert a város célja egy új Szilícium-völgy létrehozása.

És mivel a város elég szmogos, így a most épülő komlexumnál lesz mesterséges tengeri szél is, és egy 150 méter széles, 40 méter magas kijelző jeleníti meg óceán horizontját, vakító napkeltével és romantikus hangulatú naplementével.

További info

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások