rendezvény Ybl Egyesület Szobrászat Napja

Magyar szobrászok, szobrok, épületszobrászok ünnepe


pestimonika | 2011.05.13
Az Ybl Egyesület minden érdeklődőt meghív május 29-én, vasárnap 11 órakor az V. kerületi Erzsébet térre, az Ybl Miklós alkotta Danubius kútnál megtartandó ünnepségre.
A szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívás szerint, egyben várják az Izsó Miklós születési évének 180., halála napjának 136. évfordulójához kapcsolódó más programokat is, ezek meghirdetésére lehetőséget ad az Ybl Egyesület a szobraszatnapja.hu honlapra való feltöltéssel (a www.szobraszatnapja.hu menüpont útmutatása alapján).

A programokra 2011.május 30-tól szavazni lehet a honlapon. A három első, legtöbb szavazatot kapott esemény szervezői, megvalósítói értékes jutalomban részesülnek, amelynek átadása a jövő évi, 2012-es ünnepségen történik majd meg.
Bármilyen programmal lehet jelentkezni, a legfiatalabb óvodás és a legidősebb egyetemista, a legkisebb település közössége és a legnagyobb városok közösségei által szervezendő programokat, eseményeket egyaránt szívesen fogadják, mint például a közösségek környezetében élő szobrászművész vagy tanyasi fafaragó mester felkeresése; a közösségek környezetében lévő szobor alkotójának és történetének kiderítése; a közösségek környezetében lévő jelöletlen köztéri szobrok alkotóművészének és címének ismertté tétele stb.
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások