hír épületek london pavilon Peter Zumthor Serpentine Gallery

Megérkeztek az első képek Zumthor londoni pavilonjáról


fati | 2011.06.27
Június 27-én adták át a neves svájci építész által Londonban tervezett kis ideiglenes épületet, amely Zumthor szándéka szerint a megpihenést és a meditációt szolgálja majd

Megjelentek az első hivatalos fotók a Peter Zumthor által tervezett londoni Serpentine Gallery nyári pavilonjáról. A pavilon megtervezésére minden évben egy-egy prominens, az Egyesült Királyságban megépült épülettel még nem rendelkező építészt kérnek fel. 2011-ben a megtiszteltetés a neves svájci építészt, Peter Zumthort érte. A pavilont június 27-én mutatták be a sajtónak, a nagyközönség pedig július 1. és október 16. között látogathatja majd.

A feketére festett épület szívében a holland kerttervező, Piet Oudolf által megtervezett napsütötte, virágos-bokros kertecske áll. A körvonala mentén befelé lejtő tetővel részben fedett belső udvaron kék pad fut körbe. Az épület külső, titokzatos bejárataitól a meditatív belső kertbe labirintusszerűen körbejáró keskeny folyosók vezetnek. A pavilon fakeretes szerkezetű, amelyet fekete kötőanyaggal átitatott fátyolszövet fed.

Ez Zumthor első brit épülete, amelyet jövőre az ún. 'Világi menedékhely', egy nyaraló követ majd.

forrás: www.dezeen.com
fotók: Walter Herfst

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások