hír épületek felújítás Groupama Biztosító Irodaházak Éjszakája

Az Irodaházak Éjszakáján mutatkozott be a Groupama Biztosító új irodakomplexuma


droID | 2015.10.06
A Design Hét keretében megrendezésre kerülő Irodaházak Éjszakáján az érdeklődők idén is zavartalan körülmények között tekinthették meg a Groupama Biztosító új központját. A felújított épületegyüttesbe csak a jövő héten költöznek be a cég munkatársai, így az irodakomplexumot elsőként a szakmai közönség tekinthette meg.

Kívül-belül megújul a biztosító

Hat éve, 2009. áprilisában mutatkozott be a Groupama Garancia Biztosító, mely az akkori Groupama Biztosító és az OTP Garancia Biztosító fúziójával jött létre. 2015. július 1-jétől ismét új szakaszkezdődött a Groupama életében. A megújulás egyik legfontosabb elemeként a társaság márkaneve ettől a dátumtól egyszerűen Groupama Biztosító.

A Groupama Biztosító a névváltással együtt frissíti megjelenését is. Új logója mellett, új szlogennel, frissített arculattal és lendületesebb vizuális megjelenéssel találkozhatnak az ügyfelek.

Nevének egyszerűsítése után, a hatékonyságnövelés és a költségracionalizálás érdekében a biztosítótársaság új székhelyen vonja össze működési egységeit a Budapest XIV. kerületében, az Erzsébet királyné útja 1/C címen található új épületegyüttesben.


Egy helyen, közvetlen elérhetőségben

A Groupama Biztosító az új székhely kiválasztásakor azt a célt tartotta szem előtt, hogy az üzletet támogató területek munkavégzése egy helyen történjen. A Kolba Mihály és tervezőcsapata által újjávarázsolt székházbanhelyet kap a biztosítótársaság valamennyi központi egysége. Mivel októbertől a vállalat valamennyi munkatársa egy helyen dolgozik, lehetővé válik a kollégák közötti közvetlen elérhetőség, ami jelentősen segíti az összehangolt működést, ezzel is hozzájárulva a hatékonyság növeléséhez.

Az elérhetőség megteremtésének céljával kerültek kialakításra a közösségi terek is: a tervezők fontosnak tartották, hogy ezek alkalmasak legyenek a vezetők és a munkatársak közötti informális beszélgetésekre, személyes találkozásokra. Az összetartozás megjelenítésének látványos szimbóluma az A és B épület összekötő híd megépítése is.


Modern, friss megjelenés

Az A épület térbelsőjében új elemként kerültek jelennek meg a színek, amelyek szintenként váltakoznak és amellett, hogy vidámabbá, otthonosabbá teszik a közlekedő tereket, segítik a tájékozódást a munkatársak és a vendégek számára egyaránt. Megérkezve az épület fogadóterébe, egységes design fogadja a belépőt, a faburkolati elemek barátságossá varázsolják a környezetet, a látványos központi térelem pedig már a társaság új üzenetét jeleníti meg, emellett a recepció és a büfé is harmonikusan illeszkednek a szellős, világos és tágas előtérbe.

Az irodaház felszereltsége új technológiákat vonultat fel: szeparálható nagy tárgyalókat hangosítással és fix vagy mobil kivetítőkkel, professzionális védelmi és biztonsági eszközöket, háromrétegű hangszigetelt ablakokat, kényelmes és egyben a mai design-trendeknek megfelelő új irodabútorokat, minden szinten két lobby-teret az informális megbeszélésekhez, az egységes design-nak és használatnak megfelelő bútorokkal. A munkaterületek között találhatóak nyitott terű (open space) munkaterületek is, amelyek jobban megfelelnek a mai munkakultúrának.

Az irodaház a Groupama arculati színeit viseli, megjelenésében frissességet és modernséget mutat. Az épület esti design megvilágítása pedig várhatóan a környék kiemelt látványossága lesz, ez szintén erősíti majd a társaság ismertségét az ügyfelek felé.

A XXI. század követelményeinek megfelelő új épületegyüttes minden bizonnyal méltó székhelye lesz a társaságnak, a piac egyik vezető biztosítójának.

A Groupama Biztosító vallja, hogy a mai világban a bizalom az egyik legfontosabb érték, és a pénzügyi, biztosítási szektorban a bizalomnak méginkább kitüntetett szerepe van. Ahhoz, hogy biztosítótársaságunk elnyerje és megtartsa ügyfelei bizalmát, olyan kritériumoknak kell megfelelnünk, mint az elérhetőség, a megbízhatóság és a szakértelem. Úgy gondoljuk, hogy az új irodaház jól tükrözi törekvéseinket, és hozzájárul ahhoz, hogy együtt magas színvonalú környezetben dolgozhassunk ügyfeleink bizalmáért”– mondta el Bácsfalvi Mihály, a Groupama Biztosító gazdasági vezérigazgató-helyettese.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások