díj BÉK Budapesti Építész Kamara Nívódíja fuga

Budapesti Építész Kamara Nívódíja 2016


droID | 2016.09.20
Az Építészet Világnapján a Budapesti Építész Kamara Nívódíjában részesül öt izgalmas budapesti helyszín és alkotói. A jeles eseményre október 3-án, délután 2 órakor kerül sor a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

Kiállítás és díjátadó ünnepség – 2016. október 03. hétfő délután 14:00

A Budapesti Építész Kamara Nívódíját idén második alkalommal adják át. A tavalyi díjátadón bebizonyosodott: hatalmas igény van arra, hogy a főváros területén megvalósult jeles alkotások reflektorfénybe kerüljenek, a szakma és a laikus közönség is felfigyeljen rájuk. A beadott munkákból kiállítás nyílik, amely október 16-ig látható. A tavalyi és idei év anyagából a kamara kiadványt jelentet meg.

Az ünnepségen a vendégeket köszönti:
Füleky Zsolt, építészeti és építésügyi helyettes államtitkár
Krizsán András DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
Mártonffy Miklós, budapesti főépítész
Bálint Imre DLA Ybl-díjas építész, a Budapesti Építész Kamara elnöke

Magyarországon méltatlanul keveset tudnak az emberek a kortárs építészetről, annak ellenére, hogy az elmúlt években számos épület, köztér és más építészek által létrehozott alkotás is nagy nemzetközi figyelmet vonzott. A Budapesti Építész Kamara ezen a helyzeten kíván változtatni, amikor 2016-ban ismét meghirdette az építészeti nívódíjat.

A tavalyi év során a díjról és a nyertes alkotásokról számos publikáció és televíziós híradás készült – ez érzékelhetően javította az építészet megítélését. Reméljük, a sajtó idén is méltó figyelmet fordít az eseménynek, beszámol a nyertes épületekről, hiszen a díjazottak között olyan kiváló alkotások szerepelnek, amelyek sokak életminőségén javítanak, gazdasági, ökológiai vagy társadalmi értelemben is példa értékű önkormányzati-, állami- vagy magánberuházások.

Az idei pályázatra 21 munkát neveztek, a zsűri (elnök: Benczúr László, tagok: Balázs Mihály, Hőnich Richárd, Lévai Tamás, Masznyik Csaba, Somogyi Krisztina és Winkler Barnabás) ebből választotta ki a legkiválóbb öt alkotást. A nyertesek nevét a Díjátadón fedik fel, a sajtóanyag (képek és szöveg) a megnyitót követően letölthetővé válik a BÉK honlapjáról a Nívódíj 2016 ikonjára kattintva.

A díjakat átadják:
Bálint Imre DLA Ybl-díjas építész, a Budapesti Építész Kamara elnöke
Benczúr László Ybl-díjas építész, a zsűri elnöke
Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár

Az öt díj pénzjutalommal, az épületre kikerülő emléklappal és oklevéllel jár.
Az emléklapot és az oklevelet Czakó Zsolt grafikusművész tervezte.


A meghívó itt letölthető.


További információ:
Somogyi Krisztina
+36 20 9 776 441
text@plusminus.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások