hír cikk

Hatékonyabb projekttervezés a Revit 2016 R2 frissítéssel


Haja Andrea | 2015.11.09
Nagyszerű hírünk van az Autodesk Revit szoftver előfizetőinek. Az Autodesk elérhetővé tette az épületinformáció-modellezési (BIM) Revit szoftver egy frissített kiadását a Maintenance Subscription és Desktop Subscription előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára.

Az Autodesk Revit 2016 R2 azokra a nagyobb sebességet és a projekt jobb hatékonyságát eredményező javításokra épít, amelyek megkülönböztetik a Revit 2016 programot a versenytárak hasonló termékeitől, és több mint 25 frissítést tartalmaz, köztük sokat a felhasználók kérésére. A továbbfejlesztett szoftverteljesítmény és skálázhatóság, illetve az új szolgáltatások révén a Revit 2016 R2 kiadások családja lehetővé teszi az előfizetők számára a tervezői szándék hatékonyabb és hatásosabb rögzítését.

A Revit 2016 R2 teljesen kompatibilis a meglévő Revit 2016 kiadásokkal, és mivel a fájlformátumok nem módosultak, a felhasználók anélkül telepíthetik a frissítést, hogy megszakítanák a Revit 2016 programban folyamatban lévő munkáikat.
A Revit 2016 R2 jelentősen értéknövekedést jelent az Autodesk Maintenance és Desktop Subscription ügyfeleknek, akik azonnal hozzáférhetnek a legújabb Revit-képességekhez. Íme a Revit R2 néhány hasznos újdonsága:

Gyorsabb: a Revit 2016 R2 tovább növeli a szoftverteljesítményt és a skálázhatóságot:
• Gyorsabban forgathat, tolhat el és zoomolhat az új Draw Visible Elements Only (csak látható elemek rajzolása) lehetőséggel. A Revit tovább javítja a navigálás sebességét azzal, hogy a nézeteknek csak a látható elemeit jeleníti meg. Az eltakart objektumok megjelenítésének mellőzése különösen az összetett fájlok és nézetek esetén hasznos, amelyekben a tartalom jelentős részének újragenerálását letiltották.
• A Color Fill Background Processing (színes kitöltés háttérfeldolgozással) funkció segítségével a színsémák és a társított színkitöltések frissítése közben is folytathatja a munkát. A Revit 2016 R2 több CPU használatával frissíti a helyiségek, területek, épületgépészeti zónák, csatornák és csövek színkitöltéseit, ami csökkenti az ezen számításokkal társított modellinterakciós késéseket.

Intelligensebb: a Revit 2016 R2 új és továbbfejlesztett eszközökkel segíti a felhasználókat a modellek tervezői szándékának jobb rögzítésében és beágyazásában.
• A modellbe ágyazhatja a tervezői szándékot, ha a Global Parameters (globális paraméterek) funkcióval a teljes projektre érvényes megadott értékekkel kontrollálja a méret- és elempéldány-paramétereket. A globális paraméterek a méretek mérése és a képletek kiszámítása révén a projekt többi elemének mérete és más jellemzője is vezérelhető.
• A Family Visibility Preview (család láthatósága előnézettel) segítségével kiszűrheti a meg nem tekintett geometriákat, ezzel biztosítva a tervezői szándék jobb megjelenítését. Gyorsabban dolgozhat, ha még a család betöltése előtt áttekinti a geometriákat, és módosításokat hajt végre.

Jobb: mindig igyekszünk a felhasználók visszajelzései alapján javítani a Revit programot. Íme néhány a több mint 20 fejlesztés közül, amelyet a felhasználók kértek:
• A hivatkozásokat felhasználónként, a többi projektcsapattag befolyásolása nélkül lehet törölni, ami nagyobb teljesítményt és hatékonyabb memóriahasználatot eredményez,
• Másolás/beillesztés parancsok a perspektivikus nézetekben,
• Több nézet vagy rajzlap nyomtatásának vagy exportálásának visszavonása egyetlen kattintással,
• A szilárdtestek/hézagok szűrése különálló bejegyzésekben, hogy a kötegelt módosítások érdekében több geometria is könnyedén kiválasztható legyen,
• Továbbfejlesztett elforgatásvezérlők és alkatrész-beillesztési lehetőség a gyártási alkatrész-modellezéshez.

Növekményes telepítésként a Revit R2 kevésbé zavarja a felhasználókat és a rendszergazdákat, mert kisebb módosításokat jelent, mint a nagyobb éves frissítések. A munkafolyamatok állásidejét vagy megzavarása könnyebben ellensúlyozható a megnövelt teljesítménynek, használhatóságnak és stabilitásnak köszönhetően.

Vegyen részt 2015. november 10-én online technológiai előadásunkon és ismerje meg az újdonságokat, a hatékonyabb munkavégzéshez szükséges eszközöket. Regisztráció és további információ itt.

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások