hír kiállítás

Mit tesznek a debreceni építészhallgatók a pesti kirakatba?


Csépé | 2018.01.04
A debreceni építész tanszék 2016/17-es tanév hallgatói munkáit mutatja be a 2018. január 8-án, hétfőn 18:00 órakor nyíló Debreceni kirakat kiállítás az Ötpacsirta utcában. Megnyitja Szentirmai Tamás tanszékvezető, a megnyitóesemény résztvevői vibrafonon Szilvási Evelin és Zrubka Zsombor.
A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építészmérnöki Tanszékén fontosnak tartják az alkotói folyamatok minél tágabb spektrumának megismerését és elsajátítását, kezdve az építészettől távolinak tűnő, de valójában a releváns szakmagyakorláshoz nélkülözhetetlen kreatív, “képzőművészeti” jellegű feladatoktól az épületek megvalósításához szükséges részletes műszaki megoldásokig. A tanszéki munkáik további szempontjai a valós problémákra és a regionális sajátosságokra való aktív odafigyelés.
A kiállításukkal a tág alkotói spektrumot, a regionális kapcsolódásokat, a valós feladatokat, illetve a képzés sokszínűségét kívánják bemutatni.

A kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Debreceni Egyetem Építészmérnöki Tanszékének közös szervezésében jött létre.

Helyszín: MÉSZ székház, Kós Károly terem, Budapest, Ötpacsirta utca 2.
A kiállítás megtekinthető január 17-ig, hétköznapokon 10-16 között.

Forrás: MÉSZ
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások