hír CAD

Schiedel-architektúra és tervezés a CADENAS 3D CAD BIM könyvtárral


AdV | 2016.06.28
A Schiedel 70 év tapasztalatával és vezető technológiai megoldásokkal innovatív, biztonságos és minőségi termékeket, valamint kiterjedt szolgáltatásokat nyújt lakóházak és ipari létesítmények esetében is.

A komplex, testreszabott műszaki termékek esetében különösen fontos a hatékony tervezési folyamat. A Schiedel ezért úgy döntött, hogy a CADENAS céggel együtt elektronikus termékkatalógust készít, hogy a lehető legjobb támogatást nyújtsa az építészek, gépészek és létesítmény tervezők számára.

 

Valós idejű adatokkal könnyebben és gyorsabban dolgozhat

Az eCATALOGsolutions technológián alapuló elektronikus termékkatalógus, és a 3D CAD portálhoz való hozzáférés a Schiedel új testreszabott szolgáltatásai. „A gépész-, és építésztervezők nagy szerepet játszanak a megfelelő kémény kiválasztásában, mert ők állnak a tervezési folyamat élén. Egy elektronikus termékkatalógussal, ami 3D BIM CAD könyvtárként működik mindez sokkal könnyebben megvalósítható, mert az adatok mindig időszerűek és pontosak” – magyarázza Herbert Pühringer, a Schiedel 3D CAD BIM könyvtárak életre hívója, a Schiedel CAD-szakértője.

 

A BIM és AEC CAD adatok a nap 24 órájában letölthetők

Jelenleg az ICS25 kéményrendszer komponenseinek letöltése érhető el. A Schiedel ICS rendszer egy kéthéjú, nemesacélból készült, hőszigetelt kéményrendszer, mely alkalmas gáz, folyékony és szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezések üzemeltetésére. Minden BIM és AEC CAD formátum, így Autodesk Revit, Nemetschek Allpan és Grafisoft Archicad a nap 24 órájában a mérnökök és tervezők rendelkezésére áll, letölthetik és használhatják saját CAD rendszerükkel. A szükséges adatok helytől és időtől függetlenül letölthetők. Arra is figyeltünk, hogy a termékek több nyelven álljanak rendelkezésre.

 

3D megjelenítés automatikus méretezéssel

A komponenseket a mindenkori alkalmazástól függően optimálisan ki lehet választani egyedi darabként vagy konfigurálható összeállításként. A 3D megjelenítés a weben is lehetséges automatikus méretezéssel, valamint a jól ismert 2D megjelenítés is rendelkezésre áll.

 

Virtuális valóság a jobb leképezés érdekében a tervezők számára

Megvalósult egy további lehetőség is azért, hogy az interaktív termékkatalógus virtuális valóságának funkcióit maximálisan ki lehessen használni: egy nézőke és az okostelefon segítségével a felhasználó 3D-ben vizsgálhatja meg az egyes modelleket. Így könnyebben ismerhető meg a Schiedel termékcsalád és alkalmazási területei is.

 

Naprakész és kompatibilis

A CADENAS kiváló szolgáltató partner. Az augsburgi szoftver fejlesztő cég garantálja az adatok naprakészségét. Biztosítja továbbá, hogy az elektronikus termék katalógusban szereplő BIM és AEC CAD adatok minden ismertebb CAD rendszerrel és verzióval együttműködnek.

 

Sok éves tapasztalat alapozta meg a bizalmat

A feltöltött komponensek precízen várják a felhasználókat, de Jürgen Heimbach, a CADENAS igazgatója szerint „ez még csak az első lépés”. További bővítések és fejlesztések várhatók a közeljövőben.

A Schiedel és a CADENAS együttműködése nem új keletű, magyarázza Herbert Pühringer: „Nagyon régóta ismerjük a CADENAS-t. Saját technológiai részlegünk gyakran használja sikerrel a különböző elektronikus katalógusokból származó komponenseket” – erősítette meg. „A CADENAS egyike azon kevés 3D CAD objektum szállítóknak, amelyek a gyártóknak és a tervezőknek egyaránt testreszabott megoldásokat szállítanak. A Schiedel világszerte a lehető legjobb minőséget szállítja: kiváló termék minőséget, mérnöki munkát és szolgáltatást nyújt – könnyen és kényelmesen – és ezzel növeli ügyfelei elégedettségét, akik hamar meg fogják szeretni a CADENAS 3D BIM CAD könyvtárát."

 

(X)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások