droID | 2016.07.05
A tavaly elkezdett szokást a hagyománnyá válás útján elindítva, idén is az ökologikus építészet a nyári kamarai választható kreditpontos továbbképzés témája. Már lehet rá jelentkezni! Az előadások ingyen is meghallgathatók, a kurzus egy nap alatt teljesíthető.

Sok tervezési munkánál már most is a közel nulla energiaigényre kell tervezni (önkormányzati vagy állami hatósági épületeknél, ha azokat 2018. december 31. után veszik használatba), de mivel 2020. december 31. után már minden épület használatba vételénél ez számít, érdemes mielőbb megismerkedni az új előírásokkal, és azok gyakorlatával.

Milyen kategóriát jelent a közel nulla energiaigény 2016. január 1-től? Milyen hőszigetelési igény, és milyen további igények lesznek kötelezőek? Miért duplázódik az energetikai besorolás betűjele? Mi van a felújításokkal? Mikortól kötelező az energetikai tanúsítás a használatbavételhez? Mit jelent az A/V tényező megszüntetése? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a tavasszal lebonyolított utazó konferencia anyagából készült tanfolyam. Nemzetközi kitekintésként Petra Schanertől és Michael Chervenytől (Tina Vienna, Eurocomm-PR Budapest Bécs város képviseleti és kommunikációs irodája) hallhatunk interjút a Smart Cityről, Bécs új ökologikus városfejlesztési projektjéről. A nagyvállalatok világából Emma Stewart (Autodesk) ad jelentést a környezettudatos cégpolitika és kooperációs kihívásáról és jótékony hatásairól.

Az előadók között volt Jámbor Attila (ügyvéd, SZIE-YMÉTK, építésijog.hu), Barta Zsombor (BREEAM International minősítő, a HuGBC elnökségi tagja), valamint Perényi László és Póth Bálint (PTE-PMMK, Épületszerkezettani Tanszék).

Felkért hozzászólók mindhárom építészeti prezentációhoz:
Brassnyó László (alkalmazástechnikai vezető, Knauf Insulation Kft.)
Erdei Sándor, Obermayer Balázs (szaktanácsadó, Rehau Kft.)
Kadia Dalma (építész tanácsadó, Baumit Kft.)
Farkas Gábor, Kóbor Csaba (alkalmazástechnikai vezető, Bramac Kft.)
Márta Tibor (alkalmazástechnikai vezető, Xella Magyarország Kft.)
Chappon Ákos (cégvezető, Kamleithner Budapest Kft.)
Varga Tamás (alkalmazástechnológus, Ursa Salgótarján Zrt.)
Nagy-Ignácz Zsóka (műszaki tanácsadó, Leier Hungária Kft.)
Tóth István (értékesítési vezető, Zehnder Képviselet)
Visi Zoltán (ügyvezető igazgató, Hella ÁNR Kft.)


A tanfolyamra itt lehet jelentkezni.
Az előadásokat a kurzusra való jelentkezéstől függetlenül itt lehet meghallgatni.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások