rendezvény Alukönigstahl gála jubileum

25 éve Magyarországon az Alukönigstahl


droID | 2016.06.07
Jövőbe mutató építészeti megoldások, a tervezésben való aktív részvétel, technikai innovációk – a magasépítészetben etalonná vált Alukönigstahl Kft. a homlokzati rendszerek szakértőjeként immár 25 éve van jelen Magyarországon. A jelentőségteljes eseményt egy színvonalas, exkluzív gálával ünnepelték meg.

A König céget az ausztriai Retz kisvárosban Jakob König alapította 1864-ben. A családi vállalkozás időközben a legjelentősebb osztrák magánvállalkozások egyikévé nőtte ki magát, piacvezető szerepet betöltve a folyamatosan bővülő közép- és kelet-európai piacon. A vállalat kizárólagos és hosszú távú partneri kapcsolatban áll a nemzetközileg is elismert két profilrendszer-gyártóval, a német Schüco Internationallel, illetve a svájci Jansennel.

A magas szintű műszaki funkcionalitás, a fenntartható építészet, valamint a minőség iránt elkötelezett cégcsoport 1990-ben hozta létre magyarországi leányvállalatát, mely mára 60 fős kereskedőházzá nőtte ki magát. A budapesti 45 000 m2-es raktárbázis több ezer különféle cikket magában foglaló árukészlete biztosítja a hazai partnerek, valamint a környező országok optimális áruellátását. A cégcsoport jelentős hazai beruházás előtt áll, ugyanis a budapesti központ rövidesen a konszern második logisztikai bázisává válik. E folyamat keretében megtörténik a régi raktárépületek modernizálása, illetve tervben van egy teljesen új épület is. Mindezzel együtt mintegy megháromszorozódik a jelenlegi raktározásra használt terület.

Az elmúlt 25 év alatt a Schüco és Jansen profilrendszerekből felépített hazai építészeti remekművek nagymértékben befolyásolják az épített környezetet, miközben a szerkezeti és funkcionalitási feltételeknek maradéktalanul eleget tesznek. „A projektjeinknél látom azt a törekvést, hogy ne csak műszakilag jót, hanem esztétikailag szépet is létrehozzunk. Ezek az épületek pedig még 10-15 év múlva is a mi gyermekeinket, a következő generációt fogják szolgálni” – nyilatkozta Ádám István, az Alukönigstahl egyik ügyvezető igazgatója.

Az Alukönigstahl Kft. egy exkluzív és rendkívül színvonalas jubileumi gálaest keretében ünnepelte meg az elmúlt időszak sikereit. A mintegy 350 partner részvételével, a Várkert Bazárban megrendezett esemény a Múlt Jelen Jövő jegyében, a múltra való büszke visszatekintés mellett a jövőre, az ígéretes tervekre fókuszálva, lendületes programokkal telt. Az ügyvezetői megnyitót követően a meghívottak egy mozgalmas, a 2016-os trendeket reprezentáló divatbemutató mellett Cakó Dániel és Hidvégi Áron képzőművészek látványos Quartzbox előadását tekinthették meg. A stílusos és elegáns hangulatról a Group’n’Swing gondoskodott. Az est házigazdája Barabás Éva volt.


(x)

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások