külsős

A legjobbak között a pécsi építészképzés résztvevői


ptemik | 2022.01.13

Több elismerést is átvehettek a közelmúltban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar építészképzésében részt vevő hallgatói, illetve tanárai.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács a 2020-ban építőművész mesterszakon diplomázott Bocz Gabriellát (témavezetője dr. Németh Pál) Művészeti és Művészettudományi kategóriában Pro Arte Aranyéremmel („első az elsők között”) jutalmazta, dr. Rétfalvi Donát mestertanár, az Építész Szakmai Intézet igazgatója munkáját pedig újabb Mestertanár Aranyéremmel ismerték el. Dr. Rétfalvi Donát nem először részesült kitüntetésben a tehetséggondozás területén kifejtett kimagasló tevékenysége okán. 2020-ban A PTE Szenátusa által alapított Pro Cura Ingenii ki-tüntetést vehette át a PTE Tehetségtanácsa javaslata alapján.

A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián több elismerést is kaptak a PTE MIK hallgatói: első helyezést ért el Varju Kata, jelenleg a Breuer Marcell Doktori Iskola hallgatója, témavezetője dr. Rétfalvi Donát és szintén első helyezett lett Péntek Attila, témavezetője dr. Maróti Péter. Harmadik helyen végzett Laki Benjámin, témavezetője dr. Borsos Ágnes. Karunk két hallgatója kapott különdíjat: Házi Andrea, témavezetője dr. Tamás Anna Mária és Gárdonyi Ádám, témavezetője dr. Dittrich Ernő.

Kihirdették a Diplomadíj 2021 pályázat eredményét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamaránál. Az első helyet Fenyák Lóránt Anton, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán végzett okleveles építész szerezte meg a nyírbátori dohánybeváltó telep újraértelmezésével. 
A Somogy Megyei Építész Kamara által alapított Lamping József Diplomadíjakat 2021 végén Bárdosi Lilla és Pór Kata vehette át. Bárdosi Lilla a PTE MIK Építész MSc hallgatója, diplomamunkája a nagyatádi Sport- és Baleseti Rehabilitációs Központ tervezése volt.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások