hír épületek videók, animációk A világ első magas sarkú cipőt formázó temploma Tajvanban.

A világ első magas sarkú cipőt formázó temploma Tajvanban nyílik (videóval)


Java | 2016.01.21
A tajvani Csiaji megyében idén februárban adják át minden idők legnagyobb üveg cipellőjét, amelyben az imádkozás mellett még akár házasságot is lehet kötni. A kék, tiszta üveg felületű, különleges, lágy vonalú épület megtekintésére máris nagy a világ érdeklődése, főleg a különleges helyszínt kereső ifjú házasodni vágyó párok körében.

A kör alapra lépő azúrkék "cipő-templom" 17 méter magas, 25 méter hosszú és 11 méter széles és körülbelül 320 üvegtáblát használtak fel az építéséhez. Az építési költsége közel 700 ezer dollár. A földszint részben nyitott, s a tűsarok legmagasabb pontja a második színt, mely akár kilátóként is szolgál majd. Azt ígérte a templom működtetője, hogy lesznek különleges meglepetések is, ilyen például a „szerelmesek padja”. A szárított juharlevéllel dekorált templomban az istentisztelet, illetve esketés alatt különféle kekszeket és sütiket kínálnak.

A magas sarkon álló templom létrehozása mögött egyébként egy szomorú történet áll. A cipő formájú templom létrejöttét egy hatvanas években történt tragédia inspirálta. Egy 24 éves lánynak mindkét lábát egy fertőzés miatt amputálni kellett, röviddel az esküvője előtt. Emiatt a házasságkötés meghiúsult és élete végéig hajadon maradt.

Videók:



Forrás: faktor.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások