hír épületek Aspectus Budapest irodaház

Átadták a V17 irodaházat a Váci úton


sebesp | 2016.10.27
Átadták a 13 ezer négyzetméteres V17 irodaházat a Váci úton, amely a Wing Zrt. fejlesztésében készült el. A hétemeletes épületben az E.ON alakította ki hazai központját.

Sorra jelentik be a fejlesztéseket a Váci úton, miközben több új épületbe is már beköltöztek a bérlők. A minap a V17 irodaházat adták át, amely az E.ON hazai központjaként fog működni. Az irodaház kiváló lokációban épült fel, hiszen a Lehel piac szomszédságában, közvetlenül az M3-as metrómegállónál található.

Az ingatlanalapok aktivitását mi sem bizonyítja jobban, minthogy az épületet még a befejezés előtt megvásárolta a Diófa Alapkezelő a Torony Ingatlan Befektetési Alap számára. Az irodaház különleges építészeti megoldásokat és a legmodernebb műszaki tartalmat kínálja, miközben 900 m2 új, parkosított zöld felület is létrejött. A komplexum intelligens épületfelügyeleti rendszerrel rendelkezik, energiatakarékos üzemeltetésű.

A BREEAM „Very Good” minősítés jegyében az épület természetes szellőzését friss levegő befújással és nyitható ablakokkal oldották meg. A természetes benapozást nagyméretű, szükség szerint árnyékolható üvegfelületekkel maximalizálják. Az építkezés során újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagokat használtak fel és a komplexum energiatakarékos üzemeltetésű. A melegvizet napkollektorok alkalmazásával biztosítják, a tetőn elhelyezett napelemrendszer elektromos áramot is termel, a gépészeti rendszerek pedig egyedileg szabályozható, környezettudatos berendezések. Részletek a bokrétaünnepségről írt cikkünkben.

A V17 terveit az Aspectus Architect építész stúdió készítette, fővállalkozó-generálkivitelezője a Market Építő Zrt. A fejlesztés finanszírozója a K&H Bank volt.

A teljes cikk: realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások