hír ksh

Budapesten már nő a lakásépítés, 2013 eleje volt a mélypont


*_deleted_*_Bakos Kristóf | 2013.07.29
Hihetetlen mélyponton van a lakásépítés, az első félévben 2680 új lakás épült, 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Jó hír, hogy az első negyedévhez képest az építési engedélyek, és a használatba vételi engedélyek száma is nőtt.

Mint a portfolio.hu írja: "Bizonyos mutatók, mint a megyei jogú városok új lakásépítési engedélyeinek száma, illetve a budapesti használatba vett lakások adatai pozitívak, vagyis némileg növekedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, ám a kisebb városokban és a községekben továbbra is ijesztő a visszaesés minden tekintetben."
Növekedés csupán Budapesten következett be, ahol az év első félévében az előző év azonos időszakához képest 13 százalékkal több - 882 lakás -, az összes új lakás egyharmada épült. - írja a KSH közleménye.
A kiadott új építési engedélyek alapján 2082 lakóépület és 2321 nem lakóépület építését tervezik. A lakóépületek esetében ez 26 százalékos, a nem lakóépületeknél 12 százalékos visszaesést jelent. A nem lakóépületek közül 10 százalékkal csökkent az ipari, 18 százalékkal a kereskedelmi épületekre kiadott engedélyek száma, az engedélyezett mezőgazdasági épületeké 4 százalékkal nőtt.

Forrás: ksh.hu
portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások