pestimonika | 2012.02.01
Idén második alkalommal adták át az iroda.hu ingatlanpiaci portál által alapított, „Az Év Irodája” díjakat. A 2012-es verseny új kategóriájának számító „Az Év Legzöldebb Irodaháza” jelöltjei között hét irodaház szerepelt, melyek közül a szakmai zsűri értékelése és a beérkezett közönségszavazatok alapján a LOFFICE Coworking a harmadik helyen végzett
Különösen nagy elismerés ez, tekintettel arra, hogy a Budapest szívében található coworking iroda olyan hatalmas irodakomplexumokkal állhatott közös dobogóra, mint amilyen az első helyezett Docler Irodaház vagy a második helyen végzett Officium - írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyag. A szakmai zsűri által külön dícséretben részesített LOFFICE alapkoncepciójában valósítja meg a legfontosabb fenntarthatósági elveket. A Zeneakadémia 1905-ben épült kottanyomdájából átalakított hatszintes közösségi irodaház talajvizes hőszivattyú berendezéssel működik. Az épületben nincs káros-anyag kibocsátása, a hűtés és fűtés hőenergia felhasználásával történik, melyet a ház saját kútjaiból felszivattyúzott és veszteség nélkül visszapumpált talajvízből nyer. Az épület geo-áramot használ, energiaszükségletét a nagyfogyasztók által fel nem használt áramból nyeri. A biciklivel érkező, illetve a napjukat sportolással kezdő bérlők számára kerékpártárolók és zuhanyzók állnak rendelkezésre, akik között olyan sikeres cégek is megtalálhatók, mint az Artmagazin, a holland WVDV, a Loxone épületoptimalizálással foglalkozó csapat, a Jot Design építész stúdió, a Central European Wine Institute vagy az Artklikk.

A LOFFICE iroda zöld szemlélete az enteriőrök kialakításában is markáns szerephez jut, melyről a Szupernova Design Group – Szabó Gábor és Szkladányi György enteriőr designerek gondoskodnak. A tervezőpáros végezte a Paulay Ede utcai központi irodán kívül a Sas utcai LOFFICE Sas, a Király utcai LOFFICE Mini, a Rákóczi téri LOFFICE 8 és a Bécsben megnyílt LOFFICE Wien irodájának belsőépítészeti kialakítását is. Az enteriőrök egységes tulajdonsága az upcycling szellemiségében újrahasznosított faanyagok hatalmas íróasztalokként való felhasználása, az üveg-fa-beton anyagok kiegyensúlyozott fény és energiaközpontú használata, illetve a kortárs képzőművészet hangsúlyos jelenléte az irodák falán. A Paulay Ede utcai iroda például folyamatosan frissülő kiállítótérként ad otthont a LOFFICE Bring the Art Home elnevezésű művészeti menedzsment programjában résztvevő alkotók munkáinak.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások