hír cikk beruházás Dunak épül híd kerékpár

Egyedülálló! Hosszában épülhet híd a Duna felett


donkanyar | 2016.10.13
Az érdi képviselőtestület tagjai szeptember végi ülésükön úgy döntöttek, pályáznak az Eurovelo6 EU-s pénzeire, és kerékpárutat építenek két téglagyár közé. Az utat a tervek szerint a Duna fölé építenék, hosszában.

Az érdi képviselőtestület tagjai szeptember végi ülésükön úgy döntöttek, pályáznak az Eurovelo6 EU-s pénzeire, és kerékpárutat építenek két téglagyár közé. Így nemcsak rendkívül egyszerűen el lehetne jutni az érdi téglagyárból a százhalombattai téglagyárba, de Érd, Nagytétény és Százhalombatta egy olyan kerékpárút megépítése érdekében fog össze, amely összekötné a három települést, sőt, kompon keresztül egészen a Csepel-szigetig vezetne.

Kis lépés ez a tervezett Balatonig vivő útnak, de nagy lépés a téglagyárak között kalandozni vágyó túrázóknak, hiszen az utat a tervek szerint a Duna fölé építenék, hosszában.

Ezt a verziót négy közül választották ki, és egyhangúlag támogatták a képviselők. Az MSZP szerint ez az 1,6 milliárd forintba kerülő megoldás a leginkább optimális megoldás a városnak. A Jobbik képviselője, Pulai Edina azzal indokolta, hogy nekitöbben is jelezték, szívesen tekernének arra, ha jó az idő.

A beruházást a Modern Városok Programban valósítanák meg. A városvezetés szerint a munka 2018-19 előtt nem tud elkezdődni, hiszen az előkészítés is éveket vesz igénybe.

forrás: index.hu

érdi beszámló:erdmost.hu

Korábbi cikkünk egy kínai hídról, szintén hosszában...

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások