Katona Vilmos | 2017.09.07
Fiatalon elhunyt Marosi Bálint DLA építész, a Műegyetem Középülettervezési Tanszékének oktatója.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Középülettervezési Tanszékének hivatalos gyászjelentése szerint 2017. szeptember 6-án elhunyt Marosi Bálint DLA építész, a Műegyetem Középülettervezési Tanszékének oktatója. Az alábbiakban a tanszékvezető, Balázs Mihály DLA gondolatai olvashatóak:

Nehéz leírni: ma, szeptember 6-án elhunyt egy tanártársunk, Marosi Bálint.
Nehéz felfogni és elfogadni a tényt, hogy többé nincs velünk.
Nehéz erre gondolni is.

Bálint színes, gazdag egyénisége, empatikus személyisége sokunknak fájóan hiányozni fog. Barátságos, nyílt, bizakodó és másokat biztató tekintete, kifejező gesztusai, rövid és gyors, de annál pontosabb mondatai mától csak emlékeinkben élnek tovább. Kollégák, barátok, tanítványok emlékezete őrzi építészetről, a közösségi lét fontosságáról, az együttműködés szükségességéről vallott gondolatait.

A Középülettervezési Tanszék közössége gyászol és együttérez mindazokkal, akik tisztelték és szerették őt. Fényt és szeretetet kívánunk odaát, a számunkra még ismeretlenben.

Személyes búcsúm egy haiku. Két napja született, már tudva a bajt, de még bízva a lehetetlenben, a közeledő, épp mára beteljesült telihold fényében.

Vékony, halk remény.
Elnémult tücsök szárnyán
fénylő telihold.

(Bálintnak, 2017.09.04-én)

Balázs Mihály
 Bálint építészeti és oktatói tevékenysége mellett a Metszet folyóiratnak is gyakori szerzője volt. Szerkesztőségünk is fájdalmas búcsút vesz tőle.

Marosi Bálint

Építész, 1997-ban diplomázott a BME Középülettervezési Tanszékén, ahol azévtől meghívott oktatóként, 2006-tól tanársegédként majd adjunktusként oktat. Az Építész  Stúdió (1994–2000), a Hetedik Műterem (2004–2007) munkatársa, illetve magántervező, 2001-től vezető tervezői minősítéssel. Az ÉME Mesteriskola XV. ciklusának volt hallgatója, 2000-2003 között DLA ösztöndíjas, fokozatát 2008-ban védte meg. 2010-ben pro Architectura díjat nyert.

(Életrajz forrása: Metszet 2013/6)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások