épületek iroda irodaház energiahatékonyság

Elkészült a H2Offices első fázisa

Új, prémium irodaépület Budapesten


MagócsiAnikó | 2023.02.09

Befejeződött a H2Offices irodaház első fázisának fejlesztése. A Skanska tizedik magyarországi épülete új minőséget képvisel a budapesti Váci úti irodafolyosón: intelligens és fenntartható, emellett kapcsolatot teremt a természettel az itt dolgozók és a környék lakói számára is.

A Skanska legújabb projektje, a H2Offices jelentős mérföldkőhöz érkezett: az irodakomplexum első fázisa nemrég készült el. A közel 27 000 m2-es irodaház a vállalat eddigi legkorszerűbb fejlesztése Magyarországon.

Az új irodaépület a Váci úti irodafolyosó szívében, a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésében, a Fővárosi Vízművek székhelyének korábbi telkén található. Ennek az örökségnek állít emléket a projekt neve is, és ez adta a koncepció fő vonulatát: a természethez való közelség megteremtésének gondolatát. Számos megoldás szolgálja ezt a célt, például a három tervezett épület között elterülő nagy kiterjedésű, multifunkcionális kert. Ezenkívül a felsőbb emeleteken kialakított zöld teraszok, a napfényes belső terek és az épület tetején található panorámás futópálya is mind hozzájárulnak a városi életstílus természethez való kapcsolatának erősítéséhez.

„A H2Offices egy emberközpontú hely. Az épületben a jó hangulat és a pozitív energiák azonnal érezhetők. Nagy mennyiségű természetes fényt és zöld felületet biztosít, természetes anyagokat használtunk, valamint a kertben egy tó is található, ami a nyugodt, pihentető környezet élményét teremti meg. Alig várom, hogy az első bérlők beköltözzenek” – emeli ki Aurelia Luca, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának magyarországi és romániai üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

A Skanska évek óta következetesen dolgozik azért, hogy teljesítse fenntarthatósági célkitűzéseit. A vállalatcsoport 2030-ra 70%-kal kívánja csökkenteni széndioxid-kibocsátását, és az eddigi adatok szerint jó úton haladnak ennek eléréséhez. A H2Offices ezen a téren is a fejlesztő legelőremutatóbb épülete Magyarországon.

„A H2Offices komplexumot a környezet és a közösség jóllétének figyelembevételével, ESG elvek szerint alakítottuk ki, a tervezéstől a végleges megvalósításig. Az épületnek számos olyan jellemzője van, ami csökkenti a környezeti hatást. Példaként említhető az újrahasznosított anyagokból készült homlokzati elemek használata. A H2Offices-t energiahatékonyság jellemzi, többek között a világítás (37%-kal kevesebb energiafelhasználás), a hőmérséklet-szabályozás és az okos vízgazdálkodás (40% megtakarítás) által, ennek köszönhetően a fenntartási költségek is hatékonyan optimalizálhatók” – mondta Ábrahám András, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának projektigazgatója.

Az itt dolgozók jóllétét a nagyméretű zöld területek, a maximalizált természetes fény, a kiváló levegőminőség, a természetes anyagok, az egészséges ételeket kínáló étkezési lehetőségek és a fent említett tetőtéri futópálya biztosítják. A vállalat támogatja a környezetbarát közlekedési formák terjedését is egy nagyméretű kerékpártárolóval, zuhanyzókkal, zárható szekrényekkel és az elektromos autók és elektromos kerékpárok számára létrehozott töltőállomásokkal. Az épületet használó emberek egészségét és biztonságát az érintésmentes megoldások és az okos épületüzemeltetési rendszer is biztosítják.

Már öt bérlő döntött a H2Offices mellett, többek között a szolgáltatott irodákat nyújtó DBH, az Orbico Hungary logisztikai vállalat és egy prémium kantin.
A Skanska az épület számára LEED, WELL, WELL Health & Safety és az akadálymentességet vizsgáló Access4You minősítések megszerzését célozza meg. Az irodaház építészeti koncepcióját a dán Arrow Architects hozta létre, a generáltervezést a Studio IN-EX, a tájépítészeti koncepció kialakítását pedig a Lépték-Terv végezte.

Forrás: sajtóanyag

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások