hír rendezvény

Építők Napja 2022


Timon | 2022.06.16

A 2022. évi Építők Napját a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) székházának korszerűen berendezett földszinti előadótermében tartották meg. A Szerémi úti székházba három éve költözött át a Mérnöki Kamara, miután el kellett hagynia a Boráros tér közeli Angyal utcai régi épületet.

Az ünnepséget – a Himnusz eléneklése után – Kassai Ferenc, a Budapesti Mérnöki Kamara elnöke vezette le. A megjelent számos ünneplőt Zsigmond András, az MMK Építési Tagozatának alelnöke, és Jakab Béla, az MMK Vízgazdálkodási és Vízépítési tagozatának elnöke köszöntötte. Ezután a díjak átadása következett.

Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere videón üdvözölte a kitüntetetteket. Miniszteri kitüntetést kaptak Csordás Imre és Koppány Imre Ferenc, mindketten több tucat kórházi munkában vállaltak szerepet.

Szalay-Bobroviczky Kristóf honvédelmi miniszter elismerő oklevelet adományozott három személynek honvédelmi és katonai építmények területén nyújtott kimagasló tevékenységük elismeréseként. Az okleveleket dr. Gulyás András ezredes adta át. Honvédelmi miniszteri elismerő oklevelet kapott Fekete Enikő őrnagy asszony, Rávai Attila ezredes és Vránics Tibor.

A Belügyminisztérium nevében Kling Zoltán nyújtotta át az okleveleket a következőknek: Bárány László Imrének, a KÖTIVIÉP Kft. (Szolnok) projektvezető szakemberének, Bartal György okleveles vízépítő mérnöknek és okleveles közgazdásznak, Kovács József okleveles építőmérnöknek, FIDIC mérnöknek (projektvezető) a vízgazdálkodás terén végzett kiemelkedő munkájukért, Nagy Gábor Lajosnak, a Penta Általános Építőipari Kft ügyvezetőjének a Margit-, Petőfi és Árpád-híd felújításáért, és Pappert Attila építőmérnöknek, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. műszaki igazgatójának a vízközműépítésben teljesített 25 éves munkájáért.

Dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor, az ÉTE elnöke kitüntetéseket adott át. Hollai Pál Alpár Ignác-díjban részesült a Mester Díj Alapítvány titkáraként végzett eredményes munkája elismeréseként. Dévai Zoltán, az ÉTE ügyvezetője hasonlóképpen Alpár Ignác-díjat vehetett át különösen a fiatal generációk aktivizálásában vállalt elkötelezett munkájáért. Körösné dr. Mikis Márta helytörténész ÉTE érdeméremben részesült építészettörténeti épületlátogatások szervezéséért, hasonlóképpen Frey Lajos, az ÉTE Kivitelezési Szakosztály elnöke az OTSZ előkészítésében végzett magas színvonalú tevékenysége elismeréseként. Veresné Rauscher Judit tűzvédelmi szakmérnök ÉTE-díjat kapott.

Gratulálunk az Építők Napja alkalmából kitüntetett mérnököknek!

2022. június 10.
Timon Kálmán
Érd

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások