pályázat Baumit Év Homlokzata 2016

Év Homlokzata 2016 – Érték az építészetben

Pályázat építészeknek és kivitelezőknek


*_deleted_*_Involno | 2016.04.12
Április 30-ig lehet pályázni az Év Homlokzata díjra, amelyet építészek és kivitelezők számára írt ki a díj alapítója és fő támogatója a Baumit Kft. Öt kategóriában (családi ház, társasház, középület, műemlék és panelfelújítás) lehet nevezni 2012 és 2016 között készült épületekkel. A díj összege kategóriánként egymillió forint.

Magyarország egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti pályázatát nyolcadik alkalommal írja ki a díj alapítója és fő támogatója, a Baumit Kft. A pályázat célja az, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták.

Az Év Homlokzata 2016 pályázatra öt kategóriában lehet jelentkezni, melyek: családi ház, társasház, középület, műemlék és panelfelújítás. Pályázni olyan épületekkel lehet, melyek homlokzati kialakítása a kiíró által gyártott anyagokból készült, valamint 2012 és 2016 között épültek.

A kategóriánkénti díj értéke nettó 1 millió forint. Az Év Homlokzata díjazottakat független szakmai zsűri választja ki. A pályázaton csak építészek és kivitelezők vehetnek részt.

A családi ház kategóriában idén először közönségdíjat is szervez a kiíró, az építészek és kivitelezők által benevezett házakra a pályázat honlapján, illetve a Baumit Facebook oldalán bárki szavazhat 2016 augusztusától. A közönségdíjas épület tulajdonosa az eredményhirdető gálán veheti majd át a legszebb családi házért járó oklevelet.

A nevezéseket a pályázat honlapján lehet benyújtani a www.evhomlokzata.hu oldalon. Első lépésben regisztrálni kell, majd a kategóriáknak megfelelően lehet kitölteni a kérdéseket. Egy pályázó több épülettel is nevezhet, ebben az esetben új nevezéseket kell indítani. A pályázati időn belül a nevezéseket ki lehet egészíteni vagy módosítani. A pályázat feltöltésének határideje 2016. április 30. Az eredményhirdetés 2016 novemberében lesz az Év Homlokzata díjkiosztó gálán, Budapesten a Várkert Bazárban.

Az Év Homlokzata 2016 pályázatról bővebb információ, a pályázati kiírás és az elektronikus nevezés az evhomlokzata.hu weblapon található. Itt láthatóak az eddigi Év Homlokzata pályázatok nyertes épületei, bemutatkozik a zsűri és az érdeklődők választ kaphatnak a gyakori kérdésekre. További információ az evhomlokzata@baumit.hu címen kérhető.

Év Homlokzata 2016 pályázat összefoglalása:

  • építészek és kivitelezők pályázhatnak
  • öt kategória: családi ház, társasház, középület, panelfelújítás és műemlék
  • 2012-16 közötti építés
  • díj: kategóriánként nettó 1 millió forint
  • nevezési határidő: április 30
  • www.evhomlokzata.hu

(x)

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások