donkanyar | 2017.03.22
Várhatóan 2018 októberére fejezik be a Széll Kálmán tér fölött magasodó emblematikus épület, a Postapalota átalakítását. Az exkluzív irodaépületbe már hirdetésben keresik a bérlőket.

A Postapalota átalakítási tervei elég sokat ígérőek, főleg a panorámás tetőterasz. Mivel már ingatlanos oldalon is hirdetik a felújítás előtt álló Postapalota irodáit, így innen tudni, hogy a patinás ház Buda Palota néven újul majd meg. Az Index szúrta ki, hogy az Irodhaz.info-n lehet keresgélni mindazoknak, akik ebben a épületben akarnak majd irodát. Ezen a portálon egyébként a renoválás utáni látványtervek is megnézhetjük. A látványtervek igen kecsegtetőek, a hirdetés ígérete szerint a végeredmény BREEAM "nagyon jó" besorolású zöld irodaház lesz.

Az épületet tavaly vásárolta vissza az állam hétmilliárd forintért, mivel annak folyamatosan csak romlott az állaga. Az 1925-ben épült Postapalotát 2008-ban adták el a Wing Zrt.-nek, hogy luxusszállót építsenek belőle. Mivel a cég négymilliárd forintért vásárolhatta meg, s mivel azt az állam túl alacsonynak ítélte, ezért nyomozások is indultak az ügyben. Az üresen álló, pusztuló épületet végül tavaly vásárolta vissza a Pallas Athéné Alapítvány csoport hétmilliárdért.


Forrás: Index.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások