droID | 2015.04.20
Az Armstrong DLW linóleum sportpadlók szabadidős, iskolai, versenysport és multifunkciós igényeknek is megfelelnek.

Az Armstrong DLW tökéletes megoldást kínál sportpadlóra sportlinóleumból, amelyből iskolai tornaterem, óvodai tornaszoba, multifunkciós versenysport pálya is megvalósítható. A DLW sportpadló rendszer a szabadidő, az iskolai- és a versenysport igényeinek is megfelel, továbbá multifunkciós célra is használható. A sportlinóleum rendszerként az EN 14904 szabványnak (sportpadló rendszerek multifunkciós használatra), továbbá minden sportpadlóval kapcsolatos biztonsági követelménynek megfelel.

A linóleum sportpadlóként több felhasználási területen: rehabilitációs központokban, multifunkciós csarnokokban, az iskolai és versenysportban, valamint a fitnesz- és fallabda termekben egyaránt népszerű. Németországban a linóleum sportpadló beépítése vezet az iskolákban és a versenysport csarnokokban, jóval túlhaladva a PVC, parketta és gumi alkalmazását. Mindamellett, hogy a linóleummal előnyösebb dizájn alakítható ki, a fenntartható építészet kritériumainak is tökéletesen megfelel, hiszen természetes anyagokból készül (lenolaj, fenyőgyanta, parafa, faliszt, juta).
 
Számos előnyei közé tartozik, hogy optimális tapadást biztosít, így nem csúszós, de nem is gyakorol túl nagy nyomást az ízületi szalagokra. A sportlinóleum kiemelt szerepet játszik a sportoló hát-, boka-, és térdízületeinek kímélésében. További előnye, hogy (a legtöbb PVC padlóval ellentétben) egyrétegű, így jobban ellenáll az erőhatásoknak. Linóleum esetében így akár 30 év élettartammal is lehet tervezni. A sportolók, edzők egészsége szempontjából lényeges, hogy a sportlinóleum nem tartalmaz egészségre káros töltőanyagokat. A sportlinóleum a nemzetközi kézilabda (IHF) és a nemzetközi kosárlabda szövetség (FIBA) certifikációjával rendelkezik.

A sportlinóleum higiénikus, könnyen karbantartható, környezettudatos, hosszútávra tökéletes megoldást jelent.

A LinoGym II sportlinóleum rendszer 4 mm linóleum- és 6 mm rugalmas alátétréteggel rendelkezik. Felhasználási területei: aerobic termek, versenysport nélküli tornatermek, sportcsarnokok, multifunkcionális csarnokok.

A System "K" sportlinóleum rétegrendje: 4 mm linóleum, 15 mm rétegelt lemez, 15 mm rugalmas alátét. Korlátozás nélkül minden felhasználási területen helytáll.

További információk:
ARMSTRONG DLW GmbH Kereskedelmi Képviselet
H-1119 Budapest, Keveháza u. 1-3
tel: +36 1 382 9098 / +36 1 382 9099
fax: +36 1 785 8829
mobil: +36 30 450 2530
e-mail: alalia@armstrong.com
honlap: www.armstrong.eu

(x)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások