rendezvény Építész Tervezői Napok felújítás vízszigetelés

Kreditpontos konferencia a vízszigetelésekről: kiváló program felhőszakadásban


droID | 2015.10.20
Utólagos vízszigetelések, szigetelés fokozott csapadékterhelésben, lapostetők szél okozta meghibásodásai és vízzáró vasbeton szerkezetek – ezek a témák képezik az Építész Tervező Napok soron következő kreditpontos konferenciájának gerincét.

A népszerű épületszerkezet-tani konferenciasorozat következő eseménye november 5-én a vízszigeteléseket veszi górcső alá. Az előadók között üdvözölhetjük dr. Kakasy Lászlót és Horváth Sándort, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületszerkezettani Tanszékének adjunktusait, valamint Reisch Richárdot, a tanszék mérnöktanárát. A Műegyetemről ezúttal az Építőmérnöki Kar is képviseli magát dr. Borosnyói Adorján, az Építőanyagok és Magasépítés Tanszék egyetemi docensének személyében, aki a vízzáró vasbeton szerkezetek titkaiba is betekintést kínál.

Fő az elővigyázatosság
A konferencián szó lesz utólagos vízszigetelésekről, speciális szigetelés-felújításokról, és a szigeteléstechnológia kihívásairól különleges határhelyzetekben, például talajvízbe tervezett alépítmények esetén. Az előadások kitérnek majd az éghajlatváltozásnak köszönhetően egyre gyakoribbá váló extrém csapadékterhelések, tomboló szelek és egyéb viszontagságok okozta meghibásodásokra, amelyeket megfelelő tervezői döntések mentén szakszerűen orvosolni lehet. Szó lesz a lapostetőket érő kritikus beázásokról, a gumialapú, a cement- és a műgyantakötésű kenhető szigetelések nóvumairól. Tematikánk a szigetelések tartós biztonságának kritériumait is érinti, amelyek tudatában korszerűbben tervezheti meg csomópontjait, felkészültebben védekezhet a nem kívánt időjárási károsodások ellen, valamint olcsón és hatékonyan újíthatja fel elavult vagy beázó épületét.

Az témakörindító előadásokat Magyarország vezető építőipari cégeinek legfelkészültebb alkalmazástechnikai szakértői kísérik hozzászólásaikkal, amelyekből részletes képet kaphatunk az ország legfrissebb szakirányos építőipari termékeinek kínálatából, a beépítés és kivitelezés aktuális kérdéseiről. A konferencia a környezettudatos tervezői gondolkozás jegyében hozzájárulhat tervezői eszköztárának célirányos frissítéséhez és kiszélesítéséhez.

Tovább a programra >>


ONLINE JELENTKEZÉS
  /  Űrlap letöltése faxos jelentkezéshez

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások