kiállítás hálózat kék Közép-Európa

Lifting The Curtain: Közép-európai építészeti hálózatok

Kiállításmegnyitó: 2015. október 30. 17.00 óra


Katona Vilmos | 2015.10.27
Velence, Bécs, Belgrád és Zágráb után 2015. október 30. és december 6. között Budapesten is látható a 14. velencei Nemzetközi Építészeti Biennálé partnereseményeként megvalósult kiállítás, amely új nézőpontból mutatja be a Közép-Európában megszülető modern építészetet.

A kiállítás olyan határokon és diszciplínákon átívelő kapcsolatokat elemez, amelyek új, hálózatos értelmezését adják a modern építészetnek. Összesen hat témakörben harmincöt esettanulmány mutat be egyéneket, intézményeket, eseményeket, pályázatokat és más szereplőket, amelyek a régió országai között és azokon messze túlnyúló kölcsönhatásokat hoztak létre. Ezek segítségével Közép-Európa építészete újra összekapcsolódik a modernizmus globális áramlataival.

A kiállítás egy hosszabb távú együttműködés kezdetét is jelenti, amelynek keretében a következő években kiadványsorozatban lesznek elérhetőek a régió építészet- és szakmatörtének jelentős forrásanyagai és a területen zajló kutatások. A sorozat megközelítésmódja továbbra is a hálózatos kapcsolatokat és a tudás migrációját helyezi előtérbe.

Kurátorok: Sarmen Beglarian (Polish Mondern Art Foundation), Piotr Bujas (TRACE), Igor Kovačević (CCEA), Iris Meder (ÖGFA), Maroje Mrduljaš (Platforma 9,81), Szemerey Samu (KÉK)

Helyszín: Iparművészeti Múzeum (1091 Budapest, Üllői út 33-37)

A kiállítás megtekinthető: 2015. október 30. – december 6.
A kiállításról részletek és Facebook esemény

Forrás: KÉK

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások