hír épületek luxusrezidencia Rippl-ház Zugló

Megnyitotta kapuját a Rippl-ház

A 19. századi palotából korszerű luxusrezidencia épült Budapest szívében


Ghile Gábor | 2012.11.17
A napokban készült el a belváros egyik legizgalmasabb ingatlanfejlesztése, a gyönyörű, 19. századi villa átalakításával kialakított Rippl-ház. A fejlesztés igazi kuriózumnak számít, hiszen az épület a város szívében, az Unesco Világörökség részét képező területen helyezkedik el.

A hagyomány és a fejlődés tökéletes harmóniájára törekedtek a fejlesztők, amikor az egykori patinás palota helyére megálmodták ezt a legkorszerűbb technikákkal készült, kiemelkedő minőségű, modern lakóházat, amely minden szempontból a 21. századi elvárások szerint épült. A ház 23 napfényes, 43 és 191 m2 közötti alapterületű luxusrezidencia mindegyike gondos tervezéssel, az ökológiai szempontok és fenntarthatóság együttes figyelembevételével, környezettudatos megoldások felhasználásával épült újjá.
A házban geotermikus szondákkal működő hőszivattyú biztosítja a fűtési rendszer energiaigényét. Ez a költséghatékony, tiszta, megbízható és biztonságos megoldás fűtést, meleg vizet és hűtést biztosít a ház lakói számára egész évben, az időjárástól függetlenül.
„Ez a zöld, környezetbarát technológia teljesen automatikusan működik, nincs gázszivárgás, robbanás vagy CO-mérgezés veszély. A rendszerrel a hálózatból történő 1 kW elektromos energia felvételével legalább 4-5 kW fűtési vagy hűtési hasznos teljesítményt tudunk biztosítani” - mondta el Tiziano Conzadori, a budapesti munkálatok vezetője a Rippl-ház bemutatóján.
Ökológia és fenntarthatóság – a modern építészetben hamarosan mindkettő alapkövetelménynek számít. A kulcs az egyszerűség és a hatékonyság: mindkettő a kulturális és környezeti elvárások eredménye” – hangsúlyozta Roberto Forlani, a Rippl-ház tervezője, akinek szakterülete az elhagyott terek újraértelmezése, a modern kor követelményeinek érvényesítése a régi épületek adottságai mellett.
Az egyedi lakókörnyezet kialakítása során kiemelt szempontot játszott a magas élettartam biztosítása, és a hosszú távú gondolkodás, szem előtt tartva a többgenerációs igényeket is. A ház természetesen porta- és őrszolgálattal, biztonságos parkolással, valamint magas színvonalú wellness szolgáltatásokat nyújtó fitneszteremmel is felszerelt.
„Olyan vásárlókat kívánunk megcélozni, akik magas színvonalú, egyedi életstílusra vágynak, a legkorszerűbb, környezettudatos megoldásokra is nyitottak, miközben hosszú távú befektetésben gondolkodnak.” - hangsúlyozta Ralf Van Duyn, a Gestim Kft. egyik ügyvezetője. „A Rippl-ház egyedülálló lehetőség a helyi és külföldön élő ügyfelek számára egyaránt” – fejtette ki Marco Novali, a fejlesztést irányító Gestim Kft. másik ügyvezetője és tulajdonosa.

Fotók: Sipos Tamás és Ghile Gábor

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások