hír épületek cikk videók, animációk

Vidámpark-építészet Floridában

A Skyplexben épül a legmagasabb hullámvasút


Ghile Gábor | 2015.01.17
250 millió dollár, 168 méteres magasság, 55.000 m2 terület, 200 % adrenalin. Mire gondolunk?

A 2014-es IAAPA Attractions Expo-n a Wallack Holdings fejlesztői csoport bemutatta a Skyplex szórakoztató központ tervét, amely 55.000 m2–en terül majd el Orlandóban.

Legnagyobb mutatványa az a felhőkarcolóra erősített hullámvasút, ami várhatóan a világ legmagasabb és legfélelmetesebb hullámvasútja lesz. Az épület tetején a 163 méter magas kilátóból lehet nyomon követni az éppen sikoltozó hozzátartozókat, akik be merték vállalni a videón is látható őrületes élményt. A sínek az épületen belül és kívül is futnak mindenféle alakzatot öltve, amit tovább fokoz az, hogy maguk a sínek is csavarodnak a saját tengelyük körül.

A felhőkarcoló része annak a 250 millió dolláros beruházásnak, amely egy fedett vidámparkot is tartalmaz a tervek szerint. A megnyitás várható ideje 2017-ben lesz.

A fejlesztők ezzel az animációs szimulációval mutatják be a várható élményt, amely már a videó láttán is termeli az adrenalint.

Jelenleg New Jersey-ben található a világ legmagasabb hullámvasútja (Six Flags Great Adventure), amely 138 méter magasra emelkedik és 3,5 másodperc alatt gyorsítja az utasokat nulláról 206 km/h-s sebességre.

Építészként külön öröm lehet a tartószerkezetet testközelből megcsodálni.

A videót ajánlott teljes képernyőn fullHD felbontásban megtekinteni.

Jó szórakozást:

GG

Videó:
Forrás:
www2.iaapa.org
mangos.com
www.noticias247.pr

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások