Födelmesi Tamás | 2018.10.19
Ez a tájba simuló kis nyaraló Japán legészakibb szigetén, a Hokkaido szigeten található egy hegy tetején, ahonnan csodás kilátás nyílik a Yotei-hegyre és a hegy lábánál futó folyóra. Az épület a magas fáknak köszönhetően megbújik a tájban, mégis hatalmas masszív betontömbként emelkedik ki a hegy fölé.

Az épületben három szintet találhatunk: a legalsó szinten helyezkedik el a wellness részleg, az első szinten, mely a földszintnek felel meg, van a ház nappali zónája, ahová a vendégek, barátok is érkeznek, míg a legfelső szinten található az éjszakai zóna, privát tér, a hálószobákkal és fürdőkkel.

Az épület felé közeledve úgy tűnhet, hogy a homlokzat zárt, ám a házba belépve nagyon tágasnak és nyitottnak tűnik az egész épület. Míg a szomszédoktól és az utcáról teljesen el van zárva a ház, addig a másik oldalon nyitott, és gyönyörű, panorámás kilátás nyílik Niseko területére.

Ahogy a vendégek az egyes szintek között közlekednek, gyönyörködhetnek az erdőre néző bámulatos kilátásban, mert a lépcsőt úgy tervezték, hogy teljesen nyitott legyen és a fák lombkoronájának szintjén közlekedjünk. A minimalista külső ellentétben áll a természetes fa- és kőburkolatok bőséges felhasználásával, amelyek a belső terekben kellő melegséget biztosítanak.

Összességében elmondható, hogy az épület minden luxusigényt kielégít, miközben a hideg-rideg külső meleg, barátságos légkört biztosít a család és a barátok számára.

Építész: Peter Hahn Associates, Seshimo Architects
Helyszín: Niseko, Japán
Építés éve: 2017
Forrás: ArchDaily

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások