pályázat díj 2016 díj Pro Architectura

Pályázati felhívás: Pro Architectura díj 2016


droID | 2016.09.02
A díj a magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért, valamint a Nemzeti építészetpolitika céljai érdekében elért kiemelkedő eredmények elismeréseként adományozható.

Ez alapján valamely jeles építészeti városépítészeti, tájépítészeti, belsőépítészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenységért,az építészeti közéletben és oktatásban, az építészeti tervezés és tervpályázatok területén elért kiváló eredményekért, továbbá (a kiemelkedő építészeti alkotás megvalósításában közreműködő)építtetők, kivitelezők körében kerül kiosztásra.

A díjból évente legfeljebb tíz adományozható. A díjat ugyanaz a természetes személy, jogi személy vagy közösség 5 éven belül csak egyszer kaphatja meg. Újabb díj adományozására csak olyan teljesítmény alapján lehet javaslatot tenni, amely a korábban adományozott díj elnyerése óta született.

A díj átadására 2016 októberében, az Építészet Világnapján kerül sor. A díjhoz egymillió forint összegű pénzjutalom és az adományozást igazoló oklevél jár.

A díjat a 9 tagú szakmai bíráló bizottság javaslata alapján a Miniszterelnökséget vezető miniszter adományozza a 15/2015 (III.11) MvM rendelet szerint. A Pro Architectura díj szakmai bíráló bizottságának elnöke az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár.

A díj elnyerésére vonatkozó jelentkezés és a pályázatok benyújtásának (elektronikus feltöltésének) határideje:

2016. szeptember 14. 24:00

A pályázatok kizárólag elektronikus úton a www.proarchitectura.hu weboldalon történő regisztráció után tölthetők fel!

Tájékoztató a pályázat benyújtásához.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások