donkanyar | 2016.01.19
Európa legnagyobb zöldmezős beruházásként épült termálvizes wellnessközpontját nyitotta meg a bukaresti nemzetközi repülőtér melletti Balotestin csütörtökön az osztrák A-Heat csoport.

A román hírügynökségek szerint az 50 millió eurós befektetéssel kialakított, 4000 fürdővendég egyidejű befogadására alkalmas, évi 1-1,5 millió fős fogalomra számító Therme Bucuresti nyolc medencéje számára több mint 3000 méteres mélységből hozzák felszínre a termálvizet, amely a komplexum energiaszükségletének 90 százalékát is fedezi.

A létesítmény egyik különlegessége a medencehálózatot körülvevő, több mint 800 ezer trópusi növényt felvonultató,
180 ezer négyzetméternyi botanikus kert.
A wellnessövezetben hat "tematikus" szauna, a családi szektorban pedig hullámmedence és másfél kilométernyi csúszdarendszer várja a vendégeket.

A Therme Bucuresti medencéiben keringtetett víz hőmérséklete egész évben 33, a levegőé pedig 29-30 fokos. Az egész napos felnőtt belépőjegyek 54 és 93 lej (3800–6500 forint) közötti összegbe kerülnek, a kiválasztott zóna függvényében. A 200 alkalmazottal működő wellnessközpont menedzsmentje szerint a beruházás öt éven belül térülhet meg.

Építész: Echipa Delta Studio

MTI

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások