hír rendezvény épületek

Tárlatvezetés a jövő épületeiben – Látogatás a Debreceni Egyetem Épületenergetikai Információs Központjában

A HuGBC bemutatja: Green Walk


tormonika | 2013.09.10
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) által szervezett különleges nyílt nap sorozat, a Green Walk része a Debreceni Egyetem Kassai úti kampuszán álló új Épületenergetikai Információs Központba szervezett, szakmai kalauzolással kísért bejárás.

Az érdeklődők szeptember 16-án hétfőn 16.00 órától a tervező Ferencz Marcel DLA vezetésével ismerkedhetnek meg a létesítménnyel, a túrára a szeptember 16-20. között zajló Zöld Építészet Hete keretében kerül sor. Az Épületenergetikai Információs Központ, röviden DEM egy olyan innovatív fenntartható épületenergetikai demonstrációs központ, amelyben a hallgatók üzemelés közben ismerhetik meg a legkorszerűbb épületgépészeti és épületenergetikai rendszereket, például hőszivattyúkat, napkollektorokat, hővisszanyerőket és más energiahatékony berendezéseket.

Időpont: 2013. szeptember 16. hétfő 16.00

Találkozó helyszíne: 4026 Debrecen, Kassai út 26.

Túravezető: Ferencz Marcel DLA

Az épületlátogatások regisztrációhoz kötöttek, a férőhelyek száma korlátozott. A részvétel ingyenes, de kamarai pontok igénylése esetén adminisztrációs díj befizetése szükséges.

Regisztráció, további információ az épületbejárásról és a Green Walk programsorozat további állomásairól itt >>

www.hugbc.hu/greenwalk

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületéről:

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

A Zöld Építészet Hete:

A World Green Building Council kezdeményezése immár negyedik éve nyújt lehetőséget arra, hogy a nagyközönség előtt is megmutatkozhassanak azok a szervezetek és kezdeményezések, amelyek célja, hogy csökkentsék az emberiség ökológiai lábnyomát. Idén a 90 nemzetközi tagszervezeten keresztül (amelyek sorában a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete is megtalálható) mintegy 20 000 ilyen kezdeményezés vesz részt a programban. Az idei év azt a tematikát járja körül, hogy mit tud adni egy zöld épület az embereknek - legyen szó akár a kellemesebb munkakörnyezetnek köszönhető magasabb termelékenységről, akár komfortosabb és élhetőbb otthonokról.

További információ:

www.hugbc.hu/greenwalk

www.facebook.com/hugbc.org

Zöld Építészet Hete (World Green Building Week 2013)

www.worldgbc.org/activities/wgbw2013/

Sajtókapcsolat:

Tornóczky Mónika, titkár, HuGBC tornoczky.monika@hugbc.hu

Ongrádi Melinda melinda.ongradi@hugbc.hu

Telefon: +36 1 888-9628

Mobil: +36 30 827 6036

 

Korábbi cikkünk e témában >>

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások