pályázat

Természet - privát tér- hajlék

A koreai természetművészeti biennálé pályázati felhívása építészek, képzőművészek számára


zöldi anna | 2017.10.16
A Geumgang Nature Art Biennale-t kétévente rendezik meg Koreában. Az esemény egyik kurátora Erőss István magyar természetművész. A 2018-as téma erősen kapcsolódik az építészethez: a természetben képzőművészeti alkotásként megjelenő hajlékok, privát szférát biztosító terek modelljének rajzát várják a kurátorok 2017. november 15-ig.

A természetművészet nem azonos a land art-tal - a természetművészek tudatosan elhagyják a kiállítóterek világát, műveiket nem az örökkévalóságnak szánják. Az idő pusztító munkájának kitett alkotásaikat a természetben készítik, elsősorban helyben talált anyagokból, reflektálva a helyszíni körülményekre, inspirációra.
E műfaj különösen azokon a területeken rendelkezik mély gyökerekkel, ahol a hagyományos kultúrának eleve része a természet tisztelete - többek között a Távol-Keleten. A koreai esemény a legrangosabbak közül való. Idei témája - a migráció jelenségére reflektálva - a Természet - Privát tér - Hajlék fogalomköre. Mivel a magyar építészeti tradíció számos ponton kapcsolódik ehhez a témához, érdemes tanulmányozni az angol nyelvű pályázati kiírást.

Pályázni első körben a képzőművészeti alkotásként is érvényes épített terek modelljének bármilyen technikával előállított rajzával, illetve a megvalósítás tervével lehet 2017. november 15-ig. A megépítendő mű egyik oldala nem lehet kisebb, mint 4 méter, de nem lépheti túl az öt métert. Ettől eltérő méretet külön egyeztetés alapján fogad a kiíró. A kiírásnak megfelelő pályázatok 2017. novemberében a biennálé helyszínén kiállításon vesznek részt. A biennálé által meghívott munkák listáját 2017. december 15-ig hirdetik ki. A műveket 2018 augusztusában kell a helyszínen megépíteni, anyagokról részben a biennálé gondoskodik a művésszel történő egyeztetés alapján. Az ott tartózkodás költségeit, illetve egyéb juttatásokat a meghívó fél állja.

A pályázat fenti ismertetése vázlatos, részleteket az alábbi linken lehet megtekinteni
www.natureartbiennale.org
For further information, please send email to:
yatoo@hanmail.net, yatoo07@gmail.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások