épületek cikk belsőépítész családi ház olaszország

Tükörház a Dolomitokban – olyan, mint egy gyönyörű térbeli képeslap


Flores | 2024.06.17

Különleges tükörházat tervezett Peter Picher építész Észak-Olaszországban, melynek falain a Dolomitok magas hegycsúcsai tükröződnek, folyton változó képet festve a ház falára.

A tükörházak fantasztikus látványt nyújtanak, bármilyen környezetben is épülnek, hiszen falaikon folyton változó képek láthatók, a környezet változásainak megfelelően. A Peter Picher Építészeti Stúdió által tervezett ház különlegessége, hogy csodálatos természeti táj veszi körül. Ez a ház olyan, mint egy fantasztikus térbeli képeslap a hegyek között.

A természet folyton változó képet fest a ház falaira

A különleges tükörház nem más, mint egy kikapcsolódásra szánt nyaraló, mely Bolzano városához közel található egy almafákkal körülvett csendes, nyugodt telken. A ház nyugati homlokzata tükröződő borítást kapott, ezáltal nagyon különleges, egyedi látványt nyújt a gyümölcsös közepén.

Elcsúsztatott falak – lebegő hatás

Az idilli környezetben épült ház azonban nem csak a tükörfalak miatt különleges. A közvetlen egymás mellé épült ház elcsúsztatott szintkülönbsége érdekes módon differenciálódik a térben, a tükröződő felületek miatt ugyanakkor minkét épület egyfajta lebegő hatást nyújt a völgyben.

Különleges formatervezés

Az ívelt ablakok és tükörfalak kellemes, világos belső tereket teremtenek, miközben fantasztikus kilátást biztosítanak a gyümölcsfákra és a környező hegyvidékre. A házakhoz fedett szabadtéri teraszok és medencék is tartoznak.

Forrás: Impress magazin

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások