hír

Új tananyag az OTÉK módosításáról a tervlap.hu online továbbképzési rendszerében


pestimonika | 2012.11.05
A kötelező építész továbbképzést és a mérnöki továbbképzés általános részét az OTÉK módosításáról szóló új tananyaggal bővítettük ki, amely alapján az építmények létesítési előírásaiban és a fogalommeghatározásokban történt változások jól nyomon követhetők.

A 2012. július 30-i Magyar Közlönyben jelent meg az OTÉK mintegy 15 oldalas módosítása. A sok apró változást tartalmazó kormányrendelet a kihirdetést követő nyolcadik napon, augusztus 7-én hatályba is lépett. Az építmény- és az épületmagasság fogalmai körül átmenetileg jogbizonytalanság alakult ki, amit aztán az Országgyűlési Őrséggel összefüggésben egyes kormányrendeletek, valamint az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) kormányrendelet módosításáról szóló 275/2012. (IX. 28.) kormányrendelet 5.§-a orvosolt, visszahelyezve régi jól megszokott pozíciójába az építménymagasság fogalmát.

Új tananyagunk tartalmazza az építmények létesítési előírásaiban (IV. fejezet), a vegyes és záró rendelkezésekben (V. fejezet)és a fogalommeghatározásokban történt változásokat.

A tananyag ingyenesen hozzáférhető, de az online kötelező képzés keretében is levégezhető, amire itt lehet jelentkezni MÉK tagoknak, MMK tagok (és nyilvántartottak) az általános modul részeként itt találják a  képzést és itt tudnak jelentkezni akár erre a modulra, akár másik szakmai vagy munkavédelmi modulra.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások