Ghile Gábor | 2013.11.27
A mostani hidegben remélem felüdülnek a kedves Olvasók a képek láttán. Ilyen (ház) is van....

Építészként sokszor megoldhatatlan dilemma a környezetbe illesztés problematikája. A "folyékony építészet" előremenetele folyik a nagyvilágban - elsősorban a számítógépes tervezés következményeként -, de eközben a jó meleg Afrikában egy építész egészen másképpen értelmezte a folyékony szót.

Esetünkben nem a ház formái hullámoznak, és Zaha Hadid sem fog megijedni a konkurenciától: az építési terület maga a sós víz! A "telekszomszédoktól" nem kellett beleegyező nyilatkozat, az energiaosztályba sorolás pedig csak "K" lehet: király1! Bár a közművesítés mikéntje azért érdekes lehet. Esetünkben elmaradt a jól bevált 50x50-es vasbeton sávalap, és betonvasak helyett pár rozsdamentes feszített pászma gondoskodik arról, hogy egy csillagfényes romantikus este ne végződjön a partoktól többszáz kilométerre....

Aki búvárkodott már, annak mondanom se kell, hogy micsoda élmény elmerülni a víz alatti világban - ebben a szobában bizony nincs szükség se búvárszemüvegre, se pipára:).

Mindezen élményekért 900-1600 dollárt kell leszurkolnunk éjszakánként, attól függően, hogy egyedül vagy a társunkkal vesszük igénybe az exkluzív lakást.

Talán meglepő, de a konstrukció alapján a Tervlapon is publikált délegyházi úszó szauna áll legközelebb eme gyöngyszemhez. Aki ingyen szaunázna, kattintson a linkre, hála a kortárs délegyházi építészetnek!

Azért a végére sajnos van egy (számomra) rossz hírem: a fotók mellett nem szerepel készítőként Ghile Gábor. Ilyen épületfotókért szívesen venném, ha elküldenének erre a melegebb éghajlatra...


GG

Beágyazott videó:
Forrás: www.arq4design.com


1 Megjegyzés: eredetileg ***va jót akartam írni ebben az egy fokos, bár napsütéses késő őszi napon.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások