pestimonika | 2011.02.27
Március 4-én a Tavaszi Építészeti Fesztivál programsorozat részeként rendezik meg Budapesten, az Építészek Házában az idei Zero CO2 Fenntartható Építészet szakmai konferenciát. A fesztivál másnap a MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszusával folytatódik.

A Zero CO2 konferencia a 124 országból mintegy 1 millió 300 ezer építész tagot számláló Nemzetközi Építész Szövetség (UIA) Építészet a Fenntartható Jövőért munkaprogramjának része, az UIA Fenntartható Tervezési Stratégiájához kapcsolódik - olvashatjuk a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatóban. A 2011-es konferencia védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége.

A konferencia célja: környezettudatos gyakorlati példák bemutatásával a fenntartható építészeti stratégiák térnyerésének elősegítése. Ezúttal is nulla emisszióra törekvő, a nagyfokú energiahatékonyság és a megújuló források alkalmazása révén fenntartható építészeti projekteket mutatnak majd be.

A konferencia elsősorban építészek, építész társszakmák, építőanyag-gyártók, -forgalmazók, illetve szakmapolitikusok figyelmére tart számot, közvetetten azonban a médiának, a nagyközönségnek (épületüzemeltetőknek, lakáshasználóknak stb.) is szól, hiszen a legújabb, energiatakarékos, környezetkímélő - zéró káros anyag-kibocsátású, CO2-semleges - építészeti megoldásokat, technológiákat mutatja be megvalósult projektek, tervek ismertetésén keresztül.

További információ:
www.zeroco2.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások