színkép | 2012.10.26
A BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóságának két szakaszos, meghívásos tervpályázata: Tervszolgáltatás megrendelésére irányuló, meghívásos tervpályázat intermodális csomóponthoz kapcsolódó létesítmények tervezésére a budapesti 4-es metró kelenföldi végállomásának őrmezei kijáratánál

1. A tervpályázat ajánlatkérője, kiírója

Budapesti Közlekedési Zrt. (1980 Budapest, Akácfa u. 15.)
nevében eljár: BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. III. em.)

2. A tervpályázat címe és tárgya:

„Tervszolgáltatás megrendelésére irányuló, meghívásos tervpályázat intermodális csomóponthoz kapcsolódó létesítmények tervezésére a budapesti 4-es metró kelenföldi végállomásának őrmezei kijáratánál”

Jelen tervpályázat az Őrmező intermodális csomópont ingatlanának beépítése, a kapcsolódó közúthálózat valamint az ingatlanon megvalósuló építmények (terminál jellegű autóbusz-pályaudvar épület és P+R parkoló létesítmény), továbbá a telken létesítendő gyalogos- és zöldfelületek megtervezése képezi a tervpályázat tárgyát, a távlati fejlesztési lehetőségekre való tekintettel, a tervezési programban foglalt kritériumoknak megfelelően.
Az Őrmező intermodális csomópont a térség kulcsfontosságú városszerkezeti eleme, amely a Kelenföldi pályaudvar és a 4-es metró állomásának nyugati bejárata, Kelenföld kapuja. A pályázat célja, hogy megtalálja a csomópont legjobb városépítészeti és funkcionális megoldását, építészeti megfogalmazását.
A pályázónak részletesen ki kell dolgoznia a buszpályaudvar és közvetlen környezete kialakításának terveit (I. ütem)., összhangban a terület átfogó fejlesztését, a teljes terület beépítését szolgáló koncepcionális javaslattal (II. ütem).

5. A Kiírás teljes terjedelemében megjelenik az Európai Unió Hivatalos Lapjában (TED) és a Közbeszerzési Értesítőben, illetve a megjelenést követően letölthető a Magyar Építész Kamara honlapjáról (http://www.mek.hu), illetve a Kiírói képviselő honlapjáról (www.metro4.hu).

6. A részvételi dokumentáció beszerzésének helye és költsége

A részvételi jelentkezés benyújtásának feltétele a részvételi dokumentáció megvásárlása.
A részvételi dokumentáció beszerzésének és a részvételi jelentkezés beadásának határideje: 2012/11/05 10.00 óra

A tervpályázati eljárás első, részvételi szakaszában a részvételi dokumentáció ellenértékét, azaz bruttó 12.700.- Ft-ot a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság OTP Bank Nyrt.-nél vezetett 11707024-20451178 számú számlájára kell befizetni. A Dokumentáció 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. III. em. cím alatti átvételekor a jelentkezőnek be kell mutatnia a befizetési igazolás eredeti példányát. Az átutalási okmányon a befizetés jogcímét („Őrmezei tervpályázat”) fel kell tüntetni.

Pályázati kiírás (PDF)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások