díj Piranesi-díj

A 2017. évi Piranesi-díj magyar jelöltjei


droID | 2017.10.04
A Piranesi-díj magyar zsűrije kiválasztotta azt az öt hazai projektet, amely hazánk jelöltjeként szerepelhet a Piranesi Nemzetközi Építészeti Kiállításon és indulhat a Piranesi-díjért.

Idén harmincötödik alkalommal rendezik meg a Piráni Építészeti Napok elnevezésű nemzetközi építészeti konferenciát a szlovéniai Piránban. A legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket felvonultató programsorozatot előadások, workshopok, kiállítások teszik színessé. Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a Piranesi Nemzetközi Építészeti Kiállítás, amelyen nyolc ország válogatott projektjei mutatkoznak be és versengenek a Piranesi-díjért. Minden részt vevő ország, így Ausztria, Csehoszág, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és a házigazda Szlovénia jelölőbizottsága öt, az utóbbi két évben megvalósult projektet jelöl indulásra.

A hazai zsűri három tagja: Gunther Zsolt építész, a 3h építésziroda vezető tervezője, Kelecsényi Kristóf művészettörténész, kritikus és Kádár Bálint építész, várostervező, a KÉK – Kortárs Építészeti Központ vezetője.

A zsűri  szeptember 29-én Budapesten, a 3h építésziroda székhelyén, megtartott ülésén a következő öt hazai projektet ítélte a legjobbnak:

2K Vodafone pop-up store és közösségi tér
Tervező: Soltész Noémi (Nanavízió)
(Fotó: Jaska Bálint)

Családi ház, Algyő
Tervezők: Varsányi András, Pozsár Péter, Vas Norbert
(Fotó: Bujnovszky Tamás)

Ózdi gyártelep rehabilitáció
Tervező: Csontos Györgyi (Mixa Stúdió)
(Fotó: Danyi Balázs)

Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő irányítóközpontja
Tervezők: Ádám Hatvani, Attila Korompay, Tibor Dékány (sporaarchitects, Térhálózat)
(Fotó: Danyi Balázs)

Szent György-templom, Debrecen
Tervező: Győrffy Zoltán (MAG Építész Műterem)
(Fotó: Batár Zsolt)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások