épületek belsőépítészet Facebook Kalifornia központ Mark Zuckerberg

A Facebook új központba költözött – A világ legnagyobb egyterű irodaháza

Frank Gehry - Facebook headquarters


Lekics Gábor | 2015.04.06
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője saját Facebook oldalán jelentette be, hogy a cég egy új, Frank Gehry által tervezett 40.000 négyzetméter alapterületű irodaházba költözött. A központ a kaliforniai Menlo Parkban, a San Francisco öböl partján került felépítésre.

Az épületben egy hatalmas egyterű irodatér kapott helyet, mely elementáris élményt ígér a dolgozóknak. A munkatér elegendő teret biztosít 2800 dolgozó mindennapi munkavégzéséhez, mely szükség esetén tovább bővíthető. A cél egy olyan belső tér létrehozása volt, ahol a mérnökcsapat együttesen tud dolgozni a napi feladatokon. Olyan közösségi tér ez, melyben a különféle részlegek együtt próbálják biztosítani a Facebook szolgáltatásait a világ minden pontjára.

A háromemeletes lépcsőházba egy többszörösen tört, szabálytalan alakú lépcsőt helyeztek el. A teljes épületmagasságban üvegezett lépcsőház rengeteg fényt enged az épületbe.

Az épület tetején egy több mint 36.000 négyzetméteres zöldtető terül el. Itt pihenni vagy akár dolgozni is tudnak az alkalmazottak.

Az épületben 15 művész alkotásai teszik még színesebbé a teret. A szivárvány minden színével találkozhatunk az enteriőrben, akár a falak festését, a bútorokat vagy az egyéb kiegészítőket nézzük.

Ilyen színes, inger gazdag és inspiráló környezetben jó lehetősége van a Facebook csapatának, hogy további öltetekkel és alkalmazásokkal tegyék színesebbé a mi hétköznapjainkat is.

Forrás: ArchDaily
Stott, Rory. "Facebook Moves into New Headquarters with the “Largest Open Floor Plan in the World”" 30 Mar 2015. ArchDaily. Accessed 02 Apr 2015.

Fényképek: Facebook (Mark Zuckerberg)
Instagram (coryiander, lizardshep, christine.victoria, andrewblotky, janettanastasia, baldwin908, bobspace, elizabethgilmore)

Korábbi cikkünk

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások